Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξυμνεί τον Τούρκο πρωθυπουργό μετά το επεισόδιο με Πέρες

'Ένδοξος Οθωμανός" ο Ερντογάν, κατά τη Χαμάς

Με τον κατακτητή της Κωνσταντινούπολης, Μωάμεθ τον Πορθητή συγκρίνει η Χαμάς τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ.

"Ο παλαιστινιακός λαός, η αντίσταση και η Χαμάς σε χαιρετούν Ερντογάν. Να είσαι δοξασμένος. Είμαστε στο πλάι σου, στο πλάι της Τουρκίας, από τη νικηφόρα Γάζα", είπε ο Χαλίλ αλ-Χάγια, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γάζα. "Μας θυμίζεις τους ένδοξους Οθωμανούς προγόνους σου", πρόσθεσε.  Η Χαμάς χαιρέτησε τη στάση του Τούρκου πρωθυπουργού απέναντι στον Σιμόν πέρες και με ανακοίνωσή της. "Θεωρούμε την αποχώρησή του από την αίθουσα ως έκφραση υποστήριξης στα θύματα του Ολοκαυτώματος που διέπραξαν οι σιωνιστές", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διευκρινίσεις από τον Ερντογάν

"Οι λαοί στη Μέση Ανατολή έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις, την ένταση και το αίμα. Οι πάντες πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης", δήλωσε νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση για τα εγκαίνια σταθμού μετρό στην Κωνσταντινούπολη. "Το βασικό μας σύνθημα, είναι η ρήση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο", πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ισράηλ: Αυτά συμβαίνουν

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας το επεισόδιο Ερντογάν - Πέρες, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Άγκυρα δήλωσε πως "ακόμη και μεταξύ των πιο φιλικών χωρών,όπως είναι η Τουρκία και το Ισραήλ,συμβαίνει ορισμένες φορές να υπάρχει διχογνωμία". Ο πρεσβευτής σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν φιλικές, ενώ ανακοίνωσε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο Ισραηλινός ομόλογός του είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά το επεισόδιο.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
Ισραήλ
Τουρκία
Για το ίδιο θέμα
Τη νομιμότητα της Χαμάς υπερασπίστηκε ο Ερντογάν
Φραστική επίθεση Ερντογάν στον Ισραηλινό πρόεδρο
Τουρκία:Υποδοχή ήρωα στον «κατακτητή του Νταβός»