Έντυπη Έκδοση

Δυσαρέσκεια πρυτάνεων και αιχμές

Εύγλωττες, οι πρώτες αντιδράσεις. «Τα εκ του Συντάγματος αυτοδιοικούμενα πανεπιστήμια», τονίζει ο πρύτανης του ΕΜΠ Κων. Μουτζούρης, «δεν χαλιναγωγούνται και περιμένουν σοβαρότητα στα ευαίσθητα θέματα.

Εμείς στο ΕΜΠ κάνουμε κινήσεις τα τελευταία δύο-τρία χρόνια και έχουμε προλάβει πολλές καταστροφές. Δεν περιμένουμε επιστολές για να κάνουμε αυτά που οφείλουμε να κάνουμε».

Οσο για τα «μέτρα» που προτείνονται, ο κ. Μουτζούρης επισημαίνει: «Οι εφημερίες είναι για τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία, ενώ σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά σώματα ασφαλείας, να υπενθυμίσω ότι νόμοι της αγοράς δεν έχουν καμιά θέση στα δημόσια πανεπιστήμια». Για τη χαρτογράφηση, δε, του ασύλου είναι σαφής: «Ολοι οι χώροι ενός πανεπιστημίου συνιστούν άσυλο, ακόμα και με την έννοια που έχει δώσει ο νόμος Γιαννάκου. Σε όλους τους χώρους προάγεται η εκπαίδευση και η έρευνα».

Λακωνικό, αλλά ενδεικτικό το σχόλιο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρου Κουμπιά: «Η προστασία του ασύλου, αναφέρει, είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο των οργάνων του Ιδρύματός μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πανεπιστημιακό άσυλο
Υπουργείο Παιδείας