Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η αγορά νέων κατοικιών στις ΗΠΑ

Ομπάμα: Καταστροφική για τα νοικοκυριά η κρίση

Για συνεχιζόμενη καταστροφή των νοικοκυριών μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία της οικονομίας, τους τελευταίους μήνες του 2008.

Το εξεταζόμενο διάστημα, η οικονομία των ΗΠΑ παρουσίασε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το α' τρίμηνο του 1982. "Κάθε ημέρα που ξημερώνει, μοιάζει τώρα να αναγγέλλει κι άλλες απολύσεις, άλλον έναν γύρο απολύσεων" σε όλες τις Πολιτείες", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Όπως τόνισε, τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανάγκη ταχείας έγκρισης από τη Γερουσία του πακέτου στήριξης της οικονομίας, ύψους 812 δισ. δολαρίων.

Σε ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, εξάλλου, αναφέρεται πως η κρίση έχει πλήξει όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της αμερικανικής οικονομίας. "Η ανάγκη ανάληψης ταχείας δράσης στους τομείς του λιανικού εμπορίου και κατανάλωσης, αλλά και στον πιστωτικό τομέα, είναι επιτακτική", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι παραπάνω δηλώσεις και εκτιμήσεις έρχονται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από το αμερικανικό υπουργείο εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία, πρωτοφανής είναι η υποχώρηση και στην αγορά ακινήτων. Όπως ανακοινώθηκε, οι πωλήσεις νέων κατοικιών για το σύνολο του 2008 διαμορφώθηκαν σε 331 χιλιάδες -ο μικρότερος αριθμός από την έναρξη μέτρησης του σχετικού δείκτη, το 1963.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
ΗΠΑ
Ακίνητα & κτηματαγορά