Έντυπη Έκδοση

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Στον αέρα τα δρομολόγια του Πάσχα

Ανάστατοι είναι οι τουριστικοί πράκτορες των νησιών του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου αλλά και οι ξενοδόχοι αφού μέχρι και σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν έχει ξεκινήσει καν τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών δρομολογίων των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων της Ακτοπλοΐας, με αποτέλεσμα οι εταιρείες αλλά και τα πρακτορεία να μην είναι σε θέση να κάνουν κρατήσεις για τα δρομολόγια.

Ετσι σύμφωνα με εκπροσώπους ακτοπλοϊκών εταιρειών δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντί τα νησιά θα προτιμήσουν και πάλι άλλους προορισμούς, είτε στην ενδοχώρα είτε στο εξωτερικό, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία που ως γνωστόν «κλείνουν» από τώρα για λογαριασμό πελατών τους τα καλοκαιρινά ταξίδια στα ελληνικά νησιά.

Αιτία της αδυναμίας είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν προσδιοριστεί οι αρμοδιότητες που θα έχει ο γ.γ. του ΥΠΟΙΑΝ ο οποίος προεδρεύει και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που προσδιορίζει επακριβώς τα θερινά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δεν έχουν πάρει έγκριση ακόμα και για τα δρομολόγια του Πάσχα, ενώ, όπως εκτιμούν ακτοπλοϊκοί κύκλοι, εάν το ΣΑΣ δεν συνεδριάσει εντός των επόμενων ημερών το τουριστικό πρόβλημα για τη χώρα θα είναι τεράστιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές