Έντυπη Έκδοση

«Ετρεχαν» στην ΕΛ.ΑΣ μετά τα γκαζάκια στον Σημίτη

«Εκτακτη επιτελική σύσκεψη προκάλεσε, χθες το βράδυ, στο κτίριο της Κατεχάκη, η εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στο κέντρο της Αθήνας.

Προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές και οι συνήθεις εντυπώσεις, που χρωματίζουν αρνητικά την υπηρεσιακή καθημερινότητα της αστυνομίας, και βεβαίως δημιουργούν γενικότερη αίσθηση.

Η επίθεση εκδηλώθηκε από αγνώστους, που έφτασαν στον 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Ακαδημίας 35 και τοποθέτησαν τα γκαζάκια στον χώρο όπου στεγάζεται το ίδρυμα και το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με προκήρυξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την «Ε» η ώριμη από το 2006 σε τέτοιου είδους επιθέσεις «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση». Η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιείται κάνοντας αντίστοιχες επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών προσώπων. Επίσης, το 2002 και το 2003 είχαν καταγραφεί άλλες δύο εμφανίσεις της ίδιας ομάδας. Τηλεφώνημα αρχικής ανάληψης ευθύνης είχε γίνει στον «Σκάι», λίγο μετά την επίθεση.

Στη σύσκεψη που προαναφέραμε συζητήθηκε το καθεστώς φρούρησης του συγκεκριμένου χώρου και επισημάνθηκε ότι στον Κ. Σημίτη έχουν διατεθεί 16 αστυνομικοί, ως προσωπική ασφάλεια , όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε πρώην πρωθυπουργό. Ομως τα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας παρέμεναν αφύλακτα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο τα βράδια κάποιος αστυνομικός κοιμόταν εκεί.

Η «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» , ματαξύ άλλων, έχει αναλάβει την ευθύνη και για τις ακόλουθες επιθέσεις: Τον Ιούλιο του 2009 την εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΛΑΟΣ, στην οδό Χαλανδρίου 5, στην Αγία Παρασκευή. Το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας χτυπήθηκε με τέσσερα γκαζάκια τον περασμένο Μάρτιο από την ίδια ομάδα.

Το 2008 υιοθετήθηκαν οι εμπρηστικές επιθέσεις στις υποδιευθύνσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Πανόρμου και στην οδό Φαναριωτών στους Αμπελοκήπους, ενώ τη διετία 2006-7 έγιναν επιθέσεις σε τέσσερα τραπεζικά υποκαταστήματα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, χθες το βράδυ, η «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» αναλαμβάνει και εγγράφως την ευθύνη για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Το κείμενο της οργάνωσης φέρει χθεσινή ημερομηνία και αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Κ. Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35.

Ο Κ. Σημίτης είναι ένα από τα εξέχοντα μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Ως πρωθυπουργός σχεδίασε και εκτέλεσε μια σειρά αντικοινωνικών μέτρων επιχειρώντας τον εκσυγχρονισμό των δομών του ελληνικού κράτους ως μηχανισμού καταπίεσης και ελέγχου και συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση της κερδοφορίας για τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά μέσω της υπερεντατικής εκμετάλλευσης εκατομμυρίων προλετάριων. Είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταστολή των αγώνων πολλών κοινωνικών ομάδων, για τους άγριους ξυλοδαρμούς απεργών, μαθητών και συνταξιούχων επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το καθεστώς με την ίδια πολιτική διαχείριση τρομοκρατεί και οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωσή τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους και επιχειρεί να καταστείλει όσους από το στρατόπεδο των καταπιεσμένων ανταποδίδουν τα χτυπήματα στο κράτος και τα αφεντικά.

Η ενέργειά μας είχε ως στόχο ένα πρόσωπο που συμβολίζει την πολιτική και οικονομική εξουσία, και κατέδειξε ότι οι σχεδιασμοί και η πραγματικότητα της ασφυκτικής αστυνομοκρατίας -ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης- είναι τρωτοί. Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ που αναμεταδίδουν σχεδόν σε καθημερινή βάση το αλαζονικό παραλήρημα του εκλεκτού του FBI και της CIA υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη. Του ανθρώπου που έχει αναλάβει τη θωράκιση του καθεστώτος απέναντι στους όλο και πιο δυναμικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και που παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις του δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τα γραφεία του πρώην πολιτικού του προϊστάμενου.

Εμπνευσή μας είναι οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που δίνονται καθημερινά στους δρόμους, στις φυλακές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας. Είναι το πλήθος των εξεγερμένων του Δεκέμβρη που σχημάτισαν με τα οδοφράγματα και τις άγριες συγκρούσεις μία εικόνα από το μέλλον. Συντρίβοντας τις αυταπάτες τις κοινωνικής ειρήνης, αντιπαραθέτοντας στη σκλαβιά, την υποταγή και την κατανάλωση, την αλληλεγγύη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Εχοντας μαζί μας τους ανέμους της κοινωνικής οργής προετοιμάζουμε τη θύελλα της εξέγερσης. Δίπλα στις φωτιές που ανάβουμε μαζί με τα κοινωνικά και ταξικά μας αδέλφια δημιουργούμε τις αυριανές Κομμούνες. Και τώρα και πάντα για την Αναρχία...

Μέχρι την τελική νίκη...

Ο αγώνας συνεχίζεται...»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ