Έντυπη Έκδοση

Το καμάρι του Αστεροσκοπείου

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποκτά νέο κτίριο, η θεμελίωση του οποίου γίνεται σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του κέντρου στην Παλαιά Πεντέλη.

Οι ανάγκες στέγασης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σε νέο κτίριο ήταν επιτακτικές από τα τέλη της δεκαετίας του '70.

«Από της ιδρύσεως του πρώτου γεωδυναμικού σταθμού της Ελλάδας στις αρχές του 20ού αιώνα αυτό το προσωπικό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αποτέλεσε τη σπονδυλική στήλη για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στον σεισμικό κίνδυνο», δήλωσε ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σ' αυτό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο υπηρέτησαν σπουδαίοι καθηγητές, όπως οι αείμνηστοι Αιγινίτης, Γαλανόπουλος, Δρακόπουλος και άλλοι σύγχρονοί τους.

Το κόστος της σύνταξης της μελέτης εφαρμογής του νέου κτιρίου και τα τεύχη δημοπράτησης έχει αναλάβει το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ιδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος στη μήμη του αείμνηστου Ηλία Μαριολόπουλου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος και διευθυντής του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Προς τιμήν του το αμφιθέατρο του νέου κτιρίου θα ονομαστεί «αμφιθέατρο Ηλίας Μαριολόπουλος».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα