Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

71,4% έχουν πρόβλημα από τα μπλόκα, 87,2% από τα Τέμπη

Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας (71,4%) δηλώνουν πως υφίσταται αρνητικές συνέπειες από τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφουν οι βιομηχανικές-βιοτεχνικές επιχειρήσεις (το 85,2% αυτών αντιμετωπίζει πρόβλημα) και οι εμπορικές (88,8%).

Την εικόνα αυτή εμφανίζει έκτακτη μέτρηση που πραγματοποίησε η βορειοελλαδική εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview, στο διάστημα 25-28 Ιανουαρίου, σε δείγμα 425 επιχειρήσεων σε Μακεδονία και Θράκη.

Πάντως, ακόμη περισσότεροι είναι οι επιχειρηματίες του δείγματος που εκτιμούν ότι το κλείσιμο των Τεμπών από τις πρόσφατες κατολισθήσεις επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας, καθώς το ποσοστό τους φθάνει στο 87,2% έναντι του 71,4% αυτών που δηλώνουν πως υφίστανται αρνητικές συνέπειες από τα αγροτικά μπλόκα.

Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις για τα αγροτικά μπλόκα, η μέτρηση καταγράφει πως 6 στις 10 επιχειρήσεις (60,1%) δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί ο τζίρος τους από τις κινητοποιήσεις, με τις μεγαλύτερες απώλειες και πάλι να σημειώνονται στις εμπορικές εταιρίες (81,5%) και στις βιομηχανικές-βιοτεχνικές (68,5%).

Σχετικά με το... δίκαιο ή όχι του αγώνα των αγροτών, το 63,9% δηλώνει πως οι αγρότες «δεν έχουν δίκιο» και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, το 27,8% πως «έχουν δίκιο», αλλά δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους και μόλις το 4,5% ότι οι αγρότες «έχουν δίκιο» και καλά κάνουν και αποκλείουν τους δρόμους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας