Έντυπη Έκδοση

«Διακριτική η μεταχείριση της Βαληνάκη ελέω Σανιδά»

Την «ιδιαίτερη και διακριτική μεταχείριση» της Χριστίνας Βαληνάκη, συζύγου του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, από την πλευρά των τότε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, και εφέτη ανακριτή Γ. Σίδερη, που χειρίστηκαν την αποκαλούμενη υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», κατήγγειλε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία η υπεράσπιση του Ιακ. Γιοσάκη.

Βολές από την υπεράσπιση Γιοσάκη στον Γ. Σανιδά και τη Χριστίνα Βαληνάκη Βολές από την υπεράσπιση Γιοσάκη στον Γ. Σανιδά και τη Χριστίνα Βαληνάκη Ζητήθηκε μάλιστα, να ασκηθεί δίωξη κατά των δύο για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Αφορμή για τις βολές του δικηγόρου Ιω. Μαντζουράνη κατά των δικαστικών λειτουργών ήταν η κατάθεση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Χριστίνας Βαληνάκη, πρώην συνεργάτιδας στο δικηγορικό γραφείο τού εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση Σ. Κεχαγιόγλου, η οποία κλήθηκε ύστερα από αίτημα της πλευράς Ιακ. Γιοσάκη.

Οπως κατέθεσε η ίδια, «συντηρείται μία παραφιλολογία ότι δεν θα ερχόμουν στο δικαστήριο. Θα χαιρόμουν αν με είχατε καλέσει νωρίτερα, εξάλλου τα δικαστήρια είναι ο φυσικός μου χώρος».

Οσο για τις υποθέσεις όπου εμπλέκεται το όνομά της, υποστήριξε ότι ο ρόλος της ήταν καθαρά διεκπεραιωτικός. Αναφορά έγινε και στην κατάθεση της πρώην ανακρίτριας Πειραιά, κ. Βάρκα, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Σ. Κεχαγιόγλου -παρουσία της Χριστίνας Βαληνάκη- επικαλέστηκε το «ενδιαφέρον υψηλά ισταμένων προσώπων» για κατηγορούμενο γιατρό, την υπόθεση του οποίου είχε αναλάβει το γραφείο Κεχαγιόγλου. «Παρουσία μου δεν είχε ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Εξαγριώνομαι και μόνο που μαθαίνω ότι έχει ακουστεί κάτι τέτοιο στο δικαστήριο. Αλλωστε, το επίμαχο διάστημα (2003), ο άντρας μου δεν ήταν ακόμα πολιτικός», υποστήριξε η κ. Βαληνάκη.

Για τη δεύτερη υπόθεση αστικής φύσεως, η οποία αφορά μεγάλη σοκολατοβιομηχανία και έχουν απαλλαγεί διά βουλεύματος όλοι οι εμπλεκόμενοι, η μάρτυρας διευκρίνισε ότι η πελάτισσα δεν ήταν δική της, απλώς είχαν μια καλή γνωριμία. Μάλιστα, ο Σ. Κεχαγιόγλου, υπερασπιζόμενος τη μάρτυρα, ανέφερε ότι πράγματι η πελάτισσα ήταν δική του και όχι της Χριστίνας Βαληνάκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ