Έντυπη Έκδοση

Δικαίωση στον Αρειο Πάγο για τον δικαστή Ν. Βαζαίο

Την απαλλαγή τού άλλοτε εκλεγμένου προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Ν. Βαζαίου, με ψήφους 32-7, αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στην οποία είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δικαστικό σώμα για υπηρεσιακή ανεπάρκεια.

Τον Μάρτιο του 2009 κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια, το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι στο πρόσωπο του κ. Βαζαίου επιχειρεί να «εκτελέσει» τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και έκανε λόγο για στημένη υπόθεση εκδίωξης δικαστή με μοχλό τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

Η πειθαρχική δίωξη εις βάρος του είχε ασκηθεί λίγες ημέρες μετά το βούλευμα του Εφετείου, που τον απάλλασσε από κάθε κατηγορία εμπλοκής του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Κατηγορούνταν διότι κατά το διάστημα των τριών χρόνων που είχε τεθεί σε αργία μέχρι να εκκαθαριστεί σε ποινικό επίπεδο η υπόθεσή του, δεν παρήγε έργο και ήταν ανίκανος και ακατάλληλος να υπηρετεί τη Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας Ι. Τέντες χαρακτήρισε αδιανόητο να εφαρμοστεί στην περίπτωση του κ. Βαζαίου η διάταξη περί ανεπάρκειας, άποψη που ενστερνίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των αρεοπαγιτών, που τον απάλλαξε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ