Έντυπη Έκδοση

Συνωστισμός στελεχών ξένων οίκων στην Αθήνα

Τις απόψεις των ελλήνων τραπεζιτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας αλλά και την πιθανότητα διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε. καθώς και όλα τα συναφή σενάρια, φέρεται πως εξέτασαν στελέχη ξένων επενδυτικών οίκων που έφερε η Goldman Sachs στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κορυφαία παρουσία, βέβαια, στην πολυμελή αντιπροσωπεία των Αμερικανών ήταν ο Lacoursiere, senior αντιπρόεδρος της Paulson & Co. Εκτός από αυτή, όμως, που είναι από τους καλύτερους πελάτες της Goldman Sachs και βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αφορμή τις επιθετικές πωλήσεις σε ελληνικά ομόλογα, συμμετείχαν και άλλοι αναλυτές από το αμερικανικό hedge fund Citadell, την Maverick Capital και άλλους από το καλούμενο «αμερικανικό μέτωπο».

Τις προηγούμενες ημέρες που εντείνονταν οι πιέσεις στην αγορά ελληνικών ομολόγων και μετοχών, επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα είχαν αναλυτές και στελέχη της Citigoup, της JP Morgan, της Bank of America και της Merryll Lynch. Περίπου την ίδια περίοδο, βρέθηκαν στην Αθήνα οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αναλυτές των περίφημων οίκων αξιολόγησης Fitch και Standard & Poor's. Η πληροφορία ότι γκρίνιαζαν επειδή έβρεχε στην Αθήνα ελέγχεται ως ανακριβής.

Αλλωστε, τόσα λεφτά έβγαλαν από τα ομόλογα...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Στη στήλη
Παρασκήνια