Έντυπη Έκδοση

ΧΡΥΣΟΛΟΥΡΗΣ

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διεκδικώντας από το ελληνικό κράτος αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 200.000 ευρώ, κατέθεσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρης, για τον οποίο έχει διαταχθεί στο πλαίσιο της έρευνας της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens η απαγόρευση κίνησης κάθε είδους τραπεζικών λογαριασμών του, αλλά και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Οπως υποστηρίζει στο αίτημά του, που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του Χρ. Μυλωνόπουλου, «η βλάβη που μου προκαλεί η καθυστέρηση των δικαστικών αρχών σε βάρος μου είναι υπέρμετρη». Και αυτό γιατί, αν και έχει προσφύγει κατά των σχετικών διατάξεων στα αρμόδια συμβούλια, εδώ και μήνες δεν έχει παρθεί τελεσίδικη απόφαση, γεγονός το οποίο «έχει αυτονόητα καταστροφικό και οδυνηρό αντίκτυπο σε κάθε εκδήλωση της ατομικής, οικογενειακής, κοινωνικής, ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και οικονομικής μου ζωής, καθώς προσβάλλεται με τον χειρότερο τρόπο το δικαίωμα που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ότι "παν πρόσωπον έχει δικαίωμα, όπως η υπόθεσίς του δικασθή δικαίως (...) και εντός λογικής προθεσμίας υπό δικαστηρίου (...)"».

Ετσι, «με υπαιτιότητα του ελληνικού κράτους», αναφέρει, δεν έχει καταστεί δυνατό να δικαστεί η υπόθεσή του «εντός λογικής προσθεσμίας» και ως εκ τούτου «όσο δεν λαμβάνει τέλος αυτή η καθυστέρηση, παραβιάζεται το δικαίωμά μου να δικαστεί η υπόθεσή μου σε λογική προθεσμία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Ευρωπαϊκή Ένωση
ΟΤΕ