Ηλεκτρονική Έκδοση

Αριστερά «πυρά» για το Ασφαλιστικό

Την έντονη αντίδρασή τους για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση δεν αρκείται μόνο στη διαγραφή των δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία οι μεγαλοεργοδότες και το κράτος, επιχειρεί να τους απαλλάξει και από τις υπάρχουσες εισφορές".

"Η άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει τα ελλείμματα, δίνοντας μέρος από όσα χρωστάει, αλλά και η προτροπή της να καλυφθούν αυτά με το ξεπούλημα της περιουσίας τους και με νέα βάρη στους εργαζόμενους, αποτελεί μια ακόμα πρόκληση, αποκαλυπτική των προθέσεων και των αντιδραστικών της επιδιώξεων για σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα σε βάρος των εργαζομένων.", σημειώνει ο Περισσός.

Από την πλευρά του, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε την ανάγκη θέσπισης νέων πόρων για το ασφαλιστικό, επικαλούμενη τις δεσμεύσεις της από το Πρόγραμμα Σταθερότητας, δίνοντας έτσι προτεραιότητα στις απαιτήσεις των αγορών και της νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ε.Ε. και όχι στις ανάγκες των συνταξιούχων και της κοινωνικής ασφάλισης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με μέτρα πολιτικής που θα εξασφαλίζουν την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων της από τους ιδιώτες και από το κράτος και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας καθώς και με την θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησής της από εκείνους που κέρδισαν από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της.", επισήμανε ο κ. Στρατούλης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Για το ίδιο θέμα
Κανένας νέος φόρος για τη στήριξη του Ασφαλιστικού το 2010