Ηλεκτρονική Έκδοση

«Τα μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τη μουσική διαδρομή του «Δρόμου του Μεταξιού», μέσα από παραδοσιακά ακούσματα - μεσαιωνική μουσική από τη Βενετία, ψαλτικά μέλη από την Ιερουσαλήμ, ασίκικες παραδόσεις της Μ. Ασίας, λόγια περσική μουσική, αλλά και κλασική κινεζική μουσική- και σύγχρονες συνθέσεις του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, περιλαμβάνει η παράσταση «Τα Μουσικά Ταξίδια του Μάρκο Πόλο», που παρουσιάζεται στις 21 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Συμμετέχουν, το μουσικό σχήμα "Εν Χορδαίς" (Κυριάκος Πέτρας- βιολί, Κυριάκος Καλαϊτζίδης -ούτι, Δρόσος Κουτσόκωστας- τραγούδι, Άλκης Ζοπόγλου- κανονάκι, Πέτρος Παπαγεωργίου- κρουστά, Ηλίας Ανδρεουλάκης- πολίτικη και κρητική λύρα) και οι προσκεκλημένοι Γκαντά Σμπαΐρ (Λίβανος – τραγούδι), Οζλέμ Οζντίλ (Tουρκία – σάζι και τραγούδι), Μάρκο Ρόσα Σάλβα (Ιταλία – φλάουτο με ράμφος ή ρεκόρντερ), Πιέτρο Πρόσερ (Ιταλία – μεσαιωνικό λαούτο), Κριστιάνο Κονταντίν (Ιταλία -βιόλα ντα γκάμπα), Μπιζιάν Σεμινάρι (Ιράν – τομπέκ), Λιού Φανγκ (Κίνα – πίπα). Στα κείμενα – αναγνώσεις είναι η Βασιλική Νευροκοπλή, η επιμέλεια της προβολής είναι του Νίκου Τερψιάδη και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Πρόκειται για μια παράσταση μουσικής, εικόνας και λόγου εμπνευσμένη από το "Le Livre des Merveilles" ("Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο"), που θα ταξιδέψει τους θεατές από την καρδιά της Ευρώπης ως την Άπω Ανατολή, συνθέτοντας ένα γοητευτικό μουσικό ψηφιδωτό. Το έργο "Τα μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο" ήταν παραγγελία του "Leisure and Cultural Services Department" και παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο "Silk Road Music Festival" του Χονκ Κονγκ, στις 31 Οκτωβρίου 2009.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 30, 25, 20 και 15 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική