Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπολογίστε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2010

Ελαφρύνσεις για τους πολλούς, επιβαρύνσεις για τους λίγους προκύπτουν από την νέα κλίμακα

Με νέα κλίμακα η οποία προβλέπει φορολογικούς συντελεστές από 0,1% έως 1% και αφορολόγητο 400.000 ευρώ, θα υπολογίζεται ο φόρος κατοχής ακινήτων από το 2010 και μετά. Υπολογίστε με το εργαλείο του enet.gr αν αυτή η κλίμακα θα σας φέρει περισσότερο ή λιγότερο φόρο.

Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (αν και δεν θα είναι αυτή η επίσημη ονομασία του) θα αντικαταστήσει το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ο φόρος θα υπολογίζεται με την κλίμακα (μπορείτε να την δείτε στη συνέχεια) σε ατομικό επίπεδο. Δηλαδή, θα γίνεται διάκριση της περιουσίας του συζύγου από αυτήν της συζύγου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι κάθε φορά που θα αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες, θα γίνεται προσαρμογή του αφορολογήτου ώστε να μην υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, θα διαπιστώσετε ότι ιδιοκτήτες περιουσιών ακόμη και της τάξεως των 600.000 ευρώ, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με το ΦΜΑΠ συγκριτικά με το ΕΤΑΚ. Επιβαρύνσεις ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, προκύπτουν για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τo πορτοφόλι μου
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική