Έντυπη Έκδοση

14 συλλήψεις στα Χανιά για τα αιολικά πάρκα της έντασης

Συμπλοκές αστυνομικών και διαδηλωτών, αλλά και συλλήψεις έγιναν στο Αποπηγάδι του Δήμου Κανδάνου, άλλη μια φορά για τα αιολικά πάρκα της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων Α.Ε.».

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 14 ατόμων, που εμπόδισαν με τα σώματά τους την εκτέλεση των εργασιών που οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κανδάνου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει του άρθρου 330 του ποινικού κώδικα για παράνομη βία.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κανδάνου Στέλλα Αλφιέρη. Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι έως τις 6 το απόγευμα. Στο Α.Τ. Κανδάνου, ενώ κάτοικοι και εταιρεία αντάλλαξαν μηνύσεις.

Στο μεταξύ, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατούνταν είχε συγκεντρωθεί κόσμος από την περιοχή, αλλά και τα Χανιά για να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Να σημειώσουμε ότι μετά τη σύλληψη των 14 ατόμων και την απομάκρυνσή τους από το Αποπηγάδι η εταιρεία προχώρησε κανονικά στην εκτέλεση εργασιών. Ο δήμαρχος Κανδάνου Ευτύχης Δασκαλάκης καταδίκασε τις συλλήψεις και είπε ότι είναι αντίθετος σε κάθε έργο πριν η Περιφέρεια ελέγξει τη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Εταιρείας Χαράλαμπος Παπαδομιχελάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία προχωράει βάσει του νόμου, των αποφάσεων των δικαστηρίων και της διοίκησης και πρόσθεσε ότι η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο των εργασιών οφείλεται στην επιβεβαιωμένη αδειοδότηση και τη νομιμότητα του έργου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία