Έντυπη Έκδοση

Καροτοσαλάτα με πλιγούρι και χουρμάδες

Για μία σαλάτα

ΥΛΙΚΑ

* 3 μεγάλα καρότα
* 1 φλιτζάνι πλιγούρι
* 10 χουρμάδες
* 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
* 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
* 5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
* 4 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
* 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
* 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο ξερό κόλιαντρο
* 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκέψτε το πλιγούρι σε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Αφήστε το για 30 λεπτά και στραγγίστε το. Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα. Βγάλτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και κόψτε τους σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στο μπολ τα τριμμένα καρότα, το πλιγούρι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον κόλιαντρο και το κύμινο. Αλατίστε και περιχύστε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Ανακατέψτε και σερβίρετε με το κουκουνάρι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Νοστιμιές
Στη στήλη
Συνταγές
Κύριο θέμα
Νηστίσιμα και θρεπτικά