Έντυπη Έκδοση

Κατηγορηματικός ο ιατροδικαστής για Κορκονέα

Αμφισβήτησε την πρόσκρουση της σφαίρας στην τσιμεντένια μπάλα, καθώς «δεν βρέθηκαν πουθενά στοιχεία υλικού της βολίδας στο εν λόγω σημείο», και πρόσθεσε «σίγουρα το παιδί σκοτώθηκε από πυροβολισμό του Επαμ. Κορκονέα. Το δεχόμαστε. Το θέμα είναι από πού προήλθε η σφαίρα...».

Ο λόγος για τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλ. Κούγια, με τις ερωτήσεις του οποίου ολοκληρώθηκε χθες η κατάθεση του ιατροδικαστή Χρ. Λευκίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη.

Οπως μάλιστα ανέφερε ο μάρτυρας, σε περίπτωση που ο 15χρονος μαθητής, Αλέξ. Γρηγορόπουλος, στεκόταν απέναντι από τον κατηγορούμενο σε όρθια θέση, τότε η σφαίρα θα μπορούσε να είχε εποστρακιστεί σε άλλο σημείο. «Είναι όμως τέτοια η πορεία της βολίδας που αποκλείεται να εποστρακίστηκε σε μπαλκόνι και να είχε κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω. Θα υπήρχε παραμόρφωση στην κεφαλή της, θα είχε αλλοιωθεί ή θα είχε πάρει κλίση, πράγμα που δεν συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Λευκίδης.

Παράλληλα, χθες το δικαστήριο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία το νέο αίτημα από την πλευρά της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, να εξεταστούν συνολικά έντεκα μάρτυρες υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του ιατροδικαστή και ύστερα από αίτημα του συνηγόρου Αλ. Κούγια, οι επόμενοι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι αυτόπτες μάρτυρες και όχι αστυνομικοί. Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τρίτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ