Έντυπη Έκδοση

ΥΠΑ: Φρένο στον διαγωνισμό για την αερο-εξυπηρέτηση

Φρένο στον διαγωνισμό για την επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν την παροχή επίγειας εξυπηρέτησης σε αερομεταφορείς στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας πάτησε ξαφνικά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η ΥΠΑ μετέθεσε την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού για τις 29 Απριλίου, αντί της 25ης Φεβρουαρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, επικαλούμενη την προσφυγή εταιρειών του κλάδου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιθανολογείται ωστόσο πως η αναβολή σχετίζεται και με τις συνεχιζόμενες επαφές μεταξύ Aegean και Olympic Air, με αντικείμενο την πιθανή συγχώνευσή τους, που εφόσον πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε ανατροπές στις ελληνικές αερομεταφορές. Στο γκρουπ της Olympic Air περιλαμβάνεται και εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, ενώ η Aegean μπορεί να μη διαθέτει δικό της αντίστοιχο βραχίονα, αλλά έχει στενούς δεσμούς με την Goldair, η πορεία της οποίας επηρεάζεται σημαντικά από μια συνένωση μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η Goldair και η Swissport έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, το Δ' Τμήμα του οποίου έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση με την οποία δόθηκε στην Olympic Handling το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα περιφερειακά αεροδρόμια. Επί του θέματος αναμένεται να γνωμοδοτήσει η ολομέλεια του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων