Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανάμεσα τους οι πρώην Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ

Υπό κράτηση Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί για τη «Βαριοπούλα»

Υπό κράτηση τέθηκαν πρώην αρχηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, κατηγορούμενοι για συνωμοσία, με το κωδικό όνομα «Βαριοπούλα», που φέρεται ότι είχε στόχο να υπονομεύσει την κυβέρνηση Ερντογάν και να προκαλέσει στρατιωτικό πραξικόπημα.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, συνελήφθησαν ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ιμπραήμ Φιρτίνα, ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Οζντέν Ορνέκ και αρκετοί άλλοι απόστρατοι αξιωματικοί από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το CNN Turk, επτά αξιωματικοί εν ενεργεία και επτά απόστρατοι τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, να ματαιώσει το ταξίδι του στην Αίγυπτο.

Προηγούμενα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου ανέφεραν ότι ο στρατός συνωμοτούσε για να προκαλέσει ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα ώστε να καταρρίψουν κάποιο τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβες σε τεμένη και μουσεία στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να προκαλέσει χάος.

Διαβάστε επίσης:

«Βαριοπούλα» εισβολής στον Έβρο

Εισβολή στον Εβρο «επί χάρτου»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Για το ίδιο θέμα
Κωδικός «Βαριοπούλα»
Εισβολή στον Εβρο «επί χάρτου»