Έντυπη Έκδοση

Blog για τη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ένα ολοκαίνουργιο blog που παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη μέσα από εικόνες. Ολα τα στραβά, τα ανάποδα, αλλά και τα όμορφα και όσα αξίζει να προβληθούν θα τα βρείτε στο http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot. com. Οι φωτογραφίες είναι κατηγοριοποιημένες και συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα, ενώ η όλη προσπάθεια στοχεύει στη βελτίωση της πόλης και στην καταπολέμηση αυθαιρεσιών και κακώς κειμένων που την ασχημίζουν. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη. Αλλά και άσχημη. Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις σπρώχνουν στη μια ή στην άλλη κατεύθυνση. Σχεδόν ταυτόχρονα. Σε ποια κατεύθυνση τελικά θα οδηγηθεί εξαρτάται από μας. Γινόμαστε ενεργοί πολίτες στη θέση των ανενεργών "υπευθύνων" της πόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά το banner του blog. Δείτε το.

Το κινητό, σκάνερ!

ΑΡΚΕΤΕΣ από τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων μπορείτε να τις βρείτε στον Ιστό. Και εδώ και χρόνια, οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα «συνεργάζονται» με τη βοήθεια και του Ιστού ώστε να σας διευκολύνουν σε δουλειές που θέλετε να κάνετε. Το http://readdle.com είναι ένα site που διαθέτει υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone και το iPod σας. Από τις πιο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες είναι το scanner pro που ουσιαστικά μετατρέπει το κινητό σας σε σκάνερ! Φωτογραφίζετε δηλαδή όποιο κείμενο θέλετε, το μετατρέπετε σε pdf και στη συνέχεια μπορείτε να το επεξεργαστείτε στο pc σας, χωρίς την τυραννία της αντιγραφής. Ρίξτε μια ενδελεχή ματιά και μην παραλείψετε να τσεκάρετε και τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει ο ιστότοπος.

Παιχνιδάκι

ΑΠΟ παρατηρητικότητα πώς τα πάτε; Μπορείτε να εντοπίσετε μικροδιαφορές ανάμεσα σε δύο φαινομενικά πανομοιότυπες εικόνες; Δοκιμάστε πόσο κόβει το μάτι σας, παίζοντας το www.addictinggames.com/maveriethemad scientist.html. Το παιχνίδι σάς δείχνει εικόνες, εσείς κλικάρετε τα σημεία στα οποία διαφέρουν και έτσι ανεβαίνετε επίπεδο. Αν τα βρείτε σκούρα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το ίδιο το παιχνίδι για να συνεχίσετε. Δεν πρόκειται, όπως ήδη καταλάβατε, για παιχνίδι με δράση και υπόθεση, αλλά μπορείτε να καταφεύγετε σε αυτό όταν θέλετε να σκοτώσετε την ώρα σας, χωρίς να κινδυνεύετε να κολλήσετε ανεπανόρθωτα!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
www.τελείακαιπαύλα.enet