Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Αστερίξ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 50 του χρόνια ο διάσημος Γαλάτης ήρωας «Αστερίξ».

Πρόκειται για την περιοδική έκθεση που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις "ΜΑΜΟΥΘ Comix" ,με αφορμή τα 50 χρόνια κυκλοφορίας του κόμικ "Αστερίξ".

Η έκθεση με τίτλο "50 χρόνια Αστερίξ" παρουσιάζει μια αναδρομή στην ιστορία του δημοφιλούς κόμικ αλλά και ένα φανταστικό ταξίδι των ηρώων του στην αρχαία Θεσσαλονίκη που απευθύνεται τόσο σε μικρά όσο και σε "μεγάλα" παιδιά. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στη 1 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως το Μάιο. Για την έκθεση αυτή το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει διαθέσει 34 πλάκες σχεδιασμού σε κάδρα που προέρχονται από όλα τα άλμπουμ που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα. Σχεδίασε από κοινού με το μουσείο τη διοργάνωση παράλληλων δράσεων που αφορούν το σύγχρονο κόμικ με την παρουσία Γάλλων και Ελλήνων δημιουργών και ζήτησε τη συνεργασία της "Cité de la Bande Dessinée της Angoulême".

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τη πλευρά του, ετοίμασε μία πρωτότυπη μουσειολογική πρόταση για την έκθεση των παραπάνω αντικειμένων στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων που διαθέτει. Το κοινό του μουσείου θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει βινιέτες και σχέδια του δημοφιλούς κόμικ σε ένα περιβάλλον που το μουσείο εμπνεύστηκε από το πολύχρωμο σύμπαν των Γάλλων δημιουργών Ουντερζό-Γκοσινί. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ακολουθήσουν μία ειδικά σχεδιασμένη μουσειοπαιδαγωγική διαδρομή στη μόνιμη έκθεση των αρχαιολογικών συλλογών του μουσείου. Οι οικείες φιγούρες του Αστερίξ και του Οβελίξ θα προσκαλούν τους επισκέπτες σε μία νέα περιπέτεια, ένα φανταστικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη των ρωμαϊκών χρόνων σχολιάζοντας πρόσωπα και πράγματα με αφορμή τα εκθέματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι