Έντυπη Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Λειτουργία «εκτάκτου ανάγκης» λόγω ΠΑΜΕ

Το σύστημα συναλλαγών «εκτάκτου ανάγκης» υποχρεώθηκε να βάλει μπροστά χθες η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά η χρηματιστηριακή συνεδρίαση.

Το ΠΑΜΕ στο Χρηματιστήριο Το ΠΑΜΕ στο Χρηματιστήριο Από νωρίς χθες το πρωί, περίπου 200 μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ είχαν καταλάβει την είσοδο των κεντρικών γραφείων της ΕΧΑΕ επί της λεωφόρου Αθηνών, εμποδίζοντας την είσοδο των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να παραμείνει κλειστό το Χρηματιστήριο.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ υποστήριξαν πως στόχος της κινητοποίησης είναι να δουν «πού είναι τα λεφτά του ελληνικού λαού» οι ελεγκτές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας. Το μήνυμα της κινητοποίησης ήταν «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ προκάλεσε πάντως περισσότερες αντιδράσεις στις τάξεις των υπόλοιπων συνδικαλιστών, παρά σε αυτές των χρηματιστών και των επενδυτών. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, είπε χαρακτηριστικά ότι η κινητοποίηση «αποφασίστηκε χωρίς εμάς για εμάς» και τόνισε ότι οι ενέργειες εντυπωσιασμού κρίνονται.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σχολίασε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται ενότητα.

Δεδομένης της πρόθεσης των μελών του ΠΑΜΕ να παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Χρηματιστήριο, εν όψει και της γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου κατέφυγε στη λύση αξιοποίησης της εναλλακτικής υποδομής που διαθέτει η ΕΧΑΕ. Το εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής της συνεδρίασης του Χ.Α. χωρίς τη μεσολάβηση ανθρώπινου παράγοντα, ώστε να υπάρχει δικλίδα προστασίας σε έκτακτα γεγονότα (τρομοκρατικές επιθέσεις κ.ά.).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Χρηματιστήριο Αθηνών