Έντυπη Έκδοση

ΑΠΘ: ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εισβολή ΜΑΤ στο άσυλο

Αρση του ασύλου Νο 1! Πρώτη φορά διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για πλημμέλημα, καταδιώκοντας ομάδα νεαρών που έκοβαν με ηλεκτρικό τροχό τις μπάρες εισόδου της πανεπιστημιούπολης. «Πάγια απόφαση της Συγκλήτου για την προστασία των ανθρώπων και των υποδομών», επικαλούνται οι πρυτανικές αρχές. Υπό κατάληψη τελούσε ώς αργά χθες το βράδυ το κτίριο διοίκησης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν ομάδα 30 ατόμων μέσα στην πανεπιστημιούπολη Οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν ομάδα 30 ατόμων μέσα στην πανεπιστημιούπολη Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις απεργιακές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ομάδα περίπου 30 ατόμων, που έφεραν φορητή γεννήτρια ρεύματος και ηλεκτρικά σιδηροπρίονα, απείλησαν υπαλλήλους φύλαξης, κατέστρεψαν αρχικά τις μπάρες εισόδου επί της οδού Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια εκείνες που βρίσκονταν στην είσοδο της Εγνατίας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν με δύο διμοιρίες φτάνοντας ώς το κτίριο διοίκησης της πανεπιστημιούπολης. Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, ομάδα αντεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο και το έθεσε σε κατάληψη επ' αόριστον.

«Ηταν μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης για την άρση του ασύλου στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, στην Αθήνα. Είμαστε φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, που φύγαμε από το απεργιακό μπλοκ για να συμμετάσχουμε σ' αυτή την ακτιβιστική ενέργεια. Το μήνυμα είναι ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς μπάρες και χωρίς όρια. Κάποιοι θέλουν να το έχουν μόνο για τους πρυτάνεις», ανέφερε μέλος της κατάληψης μιλώντας στην «Ε».

«Η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων έγινε σύμφωνα με πάγια απόφαση της Συγκλήτου», τόνισε από την πλευρά του ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος και υποστήριξε: «Για την παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας δεν απαιτείται πλέον προηγούμενη απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, καθώς βρίσκονται σε ισχύ δύο πάγιες και ομόφωνες αποφάσεις, του Ιουνίου του 2008 και του Δεκεμβρίου του 2009, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η άμεση προστασία ανθρώπων και υποδομών του πανεπιστημίου από δημόσιες δυνάμεις, όταν αυτοί δέχονται απειλές ή επίθεση και όταν επιχειρούνται καταστροφές» κατέληξε.

Στο μεταξύ, μέλη της παράταξης «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» που εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ, επισκέφθηκαν χθες τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγεωργίου, διαμαρτυρόμενοι για την «άρση του πανεπιστημιακού ασύλου με αφορμή την τέλεση πλημμελήματος». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πανεπιστημιακό άσυλο