Έντυπη Έκδοση

Τα μυστικά του Γιόζεφ Ακερμαν

Ως άτομο ευρείας μόρφωσης, ισχυρή προσωπικότητα και φιλέλληνας περιγράφεται από ανθρώπους που τον ξέρουν ο Γιόζεφ Ακερμαν, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, που βρέθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή.

Η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών έδωσε λαβή για σενάρια.

Πολλοί θεωρούν ότι η επίσκεψη συνδέεται με την ατζέντα της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, αν και κύκλοι της γερμανικής τράπεζας έσπευσαν να το διαψεύσουν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όμως που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα ήθελαν την Α. Μέρκελ να του έχει αναθέσει ειδική αποστολή. Πιθανώς αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι η Deutsche Bank έχει εμπειρία σε τεχνικά θέματα στις αγορές ομολόγων και μπορεί να βοηθήσει στο σχέδιο διάσωσης.

Ο Γ. Ακερμαν είναι ιδανικός γι' αυτή τη δουλειά και για άλλους λόγους: ήταν στενός φίλος του αείμνηστου διοικητή της Εθνικής Θ. Καρατζά, με την οικογένεια του οποίου διατηρεί ακόμη σχέσεις. Είχε πάρει ξημερώματα το αεροπλάνο για να παραστεί στην κηδεία του Θ. Καρατζά.

Ο ίδιος γνωρίζει τους Ν. Νανόπουλο και Ν. Καραμούζη από την προηγούμενη δεκαετία όταν η Deutsche Bank ήταν ακόμη μέτοχος της Eurobank.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Γερμανία
Για το ίδιο θέμα
Το προξενιό της Αγκελα