Έντυπη Έκδοση

Κόντρα Ραγκούση με Κακλαμάνη

«Κόντρα» μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων-Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) Νικ. Κακλαμάνη εκδηλώθηκε χθες, μετά την απουσία του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, στην οποία είχε προσκληθεί προκειμένου να ενημερώσει τους δημάρχους για την πορεία του προγράμματος «Καλλικράτης».

Ο κ. Ραγκούσης επικαλέστηκε το γεγονός ότι η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συνέπιπτε χρονικά με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκαλώντας την αντίδραση του Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος χαρακτήρισε «προσχηματική» τη δικαιολογία του υπουργού ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανή συμπεριφορά και εμπαιγμό των δημάρχων» εκ μέρους του κ. Ραγκούση.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξε ότι «το ύφος της ανακοίνωσης δεν συνάδει στο κύρος και τις ευθύνες του θεσμού», προσθέτοντας επίσης πως «περιέχει προφανείς ανακρίβειες».

«Οι συντάκτες της υποπίπτουν στο πρωτοφανές ολίσθημα να χαρακτηρίζουν "προσχηματικές" τις υποχρεώσεις του υπουργού, την ώρα που ήταν γνωστό ότι η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συνέπιπτε χρονικά με τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής, από την οποία ήταν αδιανόητο να απουσιάσει ο εισηγούμενος υπουργός», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Κατηγόρησε μάλιστα την ΚΕΔΚΕ ως εμφανιζόμενη να αγνοεί το γεγονός, όταν η ίδια εκπροσωπείτο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση