Έντυπη Έκδοση

«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Στη φυλακή για το αμαρτωλό ομόλογο

Προφυλάκιση «έδειξε» το κρυφό ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ για τρεις από τους εμπλεκόμενους που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας με το υπ' αριθμόν 580/2010 βούλευμά του ήρε χθες υπέρ του εισαγγελέα τη διαφωνία που είχε ανακύψει με τον ανακριτή της υπόθεσης μετά τις απολογίες των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», Σοφοκλή και Θεόδωρου Πρινιωτάκη και Γ. Αποστολίδη, για το ζήτημα της προσωρινής τους κράτησης.

Ο εισαγγελέας Αντ. Λιόγας, του οποίου τελικά υιοθετήθηκε η άποψη από το δικαστικό συμβούλιο, είχε προτείνει την προφυλάκιση και των τριών κατηγορουμένων, ενώ ο ανακριτής Γ. Λέκκας είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ετσι, μετά την καθαρογραφή του βουλεύματος, που αναμένεται να γίνει σήμερα, ο ανακριτής θα εκδόσει εντάλματα προσωρινής κράτησης σε βάρος τριών κατηγορουμένων, από το περιβάλλον των οποίων λέγεται ότι σκοπεύουν να προσέλθουν οι ίδιοι αυθορμήτως στον ανακριτή.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη διακίνηση του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φέρεται να κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων ήταν και το ΤΕΑΔΥ.

Το κατηγορητήριο εναντίον και των τριών υπευθύνων της «Ακρόπολις», Γ. Αποστολίδη, Σοφοκλή και Θεόδωρου Πρινιωτάκη, είναι ιδιαίτερα σκληρό καθώς τους εμφανίζει «ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, που προβλέπονται στο άρθρο 386 του Ποινικού Κώδικα». Σκοπός της οργάνωσης, αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ήταν «η διάπραξη του κακουργήματος της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα ασφαλιστικών ταμείων υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές ως έχουσες αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το δε όφελος που επιδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η αντίστοιχη ζημιά που προξενήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνει τα 150 χιλιάδες ευρώ».

Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες και μάλιστα από την πλευρά τους ο πατήρ και ο υιός Πρινιωτάκης έχουν ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να αποδειχτεί «ότι δεν υπήρξε ζημιά των Ταμείων» από το ομόλογο για την «έκδοση του οποίου την ευθύνη φέρουν τα αρμόδια υπουργεία».

Σε απολογία

Στο μεταξύ, κλήση σε απολογία λαμβάνει εντός των ημερών και ο Γ. Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της North Asset Management. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο Γ. Παπαμαρκάκης για την επίτευξη του σκοπού της ομάδας σχεδίασε το δομημένο ομόλογο δωδεκαετούς διάρκειας και ονομαστικής αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση των ομολόγων
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Σε δίκη οι 15 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του «κρυφού ομολόγου»