Έντυπη Έκδοση

«Ουδέν νεώτερον» από την κατάθεση Ζαγοριανού

Να χαράξει την υπερασπιστική γραμμή του επιχείρησε χθες ο χειριστής της υπόθεσης SIEMENS ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με κύρια επιδίωξη του να αποσείσει τις κατηγορίες εις βάρος του για ολιγωρία, που οδήγησαν σε συγκάλυψη της υπόθεσης.

Ν. Ζαγοριανός Ν. Ζαγοριανός «Οχυρώθηκε» πίσω από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που με πλειοψηφία (9 προς 2) απέρριψε το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη να τεθεί σε προσωρινή αργία και επέλεξε να μιλήσει για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετώπισε ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης, παρά για την ουσία της.

Ετσι κοινή ήταν πεποίθηση των βουλευτών ότι ο δικαστικός λειτουργός ουδέν νεώτερο προσκόμισε, αλλά και ότι δεν διαφώτισε περαιτέρω την εξεταστική επιτροπή.

Ο κ. Ζαγοριανός, που προκάλεσε αίσθηση στα μέλη της επιτροπής για την ηρεμία του, υποστήριξε πολλές φορές ότι, αν και ανέλαβε μια υπόθεση τεράστια σε όγκο και φόρτο εργασίας, είχε ελάχιστα μέσα για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Επανέλαβε συγκεκριμένα ότι διέθετε μία μόνο γραμματέα, αλλά και ότι δεν μπορούσε να μιλήσει με τις γερμανικές αρχές διότι είχε φραγή στο τηλέφωνό του.

Σε ό,τι αφορά το κύριο «σώμα» του ζητήματος ο κ. Ζαγοριανός αρνήθηκε ότι προέκυψαν στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων και αυτή ήταν άλλωστε η αιτία που, όπως είπε, δεν έστειλε το φάκελο αμελλητί στη Βουλή.

Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι ασχολήθηκε με την ψηφιοποίηση των παροχών του ΟΤΕ (σύμβαση 8002) και όχι με τη δικογραφία της σύμβασης του συστήματος ασφαλείας C-FI, διότι τα αδικήματα κινδύνευαν να παραγραφούν.

Ο ίδιος απέρριψε ότι βρισκόταν υπό την «κηδεμονία» του εισαγγελέα Γ. Σανιδά. Φέρεται, αντίθετα, να δήλωσε πως τον συνάντησε δυο-τρεις φορές μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία και δεν χρειάστηκε να τον συμβουλευτεί για οποιοδήποτε ζήτημα.

Τέλος, στο ερώτημα γιατί δεν συμπεριέλαβε στα εντάλματα σύλληψης του Χριστοφοράκου, τα αδικήματα δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, απάντησε ότι ο πρώην ισχυρός άντρας του γερμανικού κολοσσού δεν κατονόμασε πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Δικαστικό ρεπορτάζ