Έντυπη Έκδοση

Εξι προσωπικότητες «πρεσβευτές Ελληνισμού»

Εξι σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και του πνεύματος από την Ελλάδα, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, θα ανακηρύξει σήμερα ως «πρεσβευτές Ελληνισμού» για το 2010 η Νομαρχία Αθηνών.

Η τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ιδιαίτερες τιμές για το πλούσιο ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό του έργο θα αποδοθούν επίσης στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων-Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος θα παραστεί στην εκδήλωση.

Οι «πρεσβευτές Ελληνισμού» για το 2010 είναι οι:

* Αθανάσιος Φωκάς, ακαδημαϊκός, καθηγητής μαθηματικών από το 1986 και από το 1996 διευθυντής του τμήματος Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κλάρξον.

* Margarita Larriera, καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και διευθύντρια του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης.

* Gregory Nagy, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και διευθυντής του κέντρου ελληνικών σπουδών του εν λόγω πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον.

* Dr Ahmed Etman, καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Καΐρου και πρόεδρος του εν λόγω τμήματος, ιδρυτής και πρόεδρος της αιγυπτιακής κοινότητας Ελληνικών και Ρωμαϊκών Σπουδών.

* Chen Minhua, διευθυντής Ελληνικών σπουδών στο Ινστιτούτο ξένων γλωσσών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας.

* Pedro Olalla, συγγραφέας, φιλέλληνας, ερευνητής, καθηγητής φιλολογίας, με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και την Ελληνική γλώσσα.

Μετά την τελετή ανακήρυξης θα ακολουθήσει συναυλία με τη Γλυκερία, τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Δημήτρη Μπάση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση