Έντυπη Έκδοση

Καμιά νέα άδεια για πετ-κοκ

Σήμερα ή αύριο το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει τη ρύθμιση για τη χρήση του πετ-κοκ από ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ειδική γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, στόχος του υπουργείου είναι να μη δοθεί καμία νέα άδεια χρήσης του πετ-κοκ και να μειωθεί στην 3ετία (από 5ετία) το μεταβατικό στάδιο συμμόρφωσης για όσες επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν ήδη.

Η κ. Καραβασίλη βρέθηκε χθες στη Λάρισα με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την καύση του επικίνδυνου αυτού υλικού από κεραμοποιία της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προχθές επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην κεραμοποιία «Βιοκεράλ», όπου όμως συνάντησαν την αντίδραση τόσο του εργοδότη όσο και εργαζομένων για το αιφνιδιαστικό του ελέγχου. Σύμφωνα δε με πληροφορία, οι επιθεωρητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχό τους, γιατί κάποιοι χώροι ήταν κλειδωμένοι!

Στο μεταξύ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αθώωσε χθες τους υπεύθυνους δύο κεραμοποιείων της Λάρισας («Terra Α.Ε. - Βιοκεράλ» και «Alpha Keramica» Α.Ε.), οι οποίοι κατηγορούνταν για παρατυπίες στις μεθόδους αποθήκευσης και χρήσης του πετ-κοκ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Βιομηχανία