Έντυπη Έκδοση

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ

Ο Παύλος Γερουλάνος διόρισε νέο Δ.Σ. Η Κατρίν Βελισσάρη παραμένει πάντα διευθύντρια

Ο 56χρονος Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος γνωρίζει το βιβλίο με την πενταπλή ιδιότητα -του συγγραφέα, του κριτικού, του μεταφραστή, του επιμελητή λογοτεχνικών σειρών και του δημοσιογράφου- θα σηκώσει, σε δύσκολους καιρούς, το βάρος του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Με καλά λόγια για τον προκάτοχό του Πέτρο Μάρκαρη οδεύει ο Τ. Θεοδωρόπουλος στο ΕΚΕΒΙ Με καλά λόγια για τον προκάτοχό του Πέτρο Μάρκαρη οδεύει ο Τ. Θεοδωρόπουλος στο ΕΚΕΒΙ Ο νέος πρόεδρος έχει τιμηθεί με το Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, το 1999, για το μυθιστόρημά του «Η δύναμη του σκοτεινού θεού». Τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Αντιπρόεδρος διορίστηκε ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ τη θέση του γενικού γραμματέα θα καταλάβει η συγγραφέας και μεταφράστρια του Σελίν, του Κενό και της Κολέτ, Σεσίλ Μαργέλλου - Ιγγλέση. Τα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ είναι τα εξής: Μαρία Παναγοπούλου (Διεύθυνση Γραμμάτων του ΥΠΠΟΤ), Κλαίτη Σωτηριάδου (εκπρόσωπος των συγγραφέων), Ουρανία Ραγιά (εκπρόσωπος των εκδοτών), Γεώργιος Στεφάνου (εκπρόσωπος των βιβλιοπωλών), Βασίλειος Βιτσαξής (εκπρόσωπος των μεταφραστών) και Μαρία Αλεξανδράκη (εκπρόσωπος των βιβλιοθηκονόμων).

Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ σε δήλωσή του προς την «Ε» τόνισε χθες τα εξής:

«Είναι τιμή μου, που η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού μού ανέθεσε την προεδρία του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ. Χαίρομαι, επίσης, γιατί διαδέχομαι στη θέση αυτή τον φίλο και συγγραφέα, που εκτιμώ, Πέτρο Μάρκαρη και θα μπορέσω κι εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ τη λειτουργία ενός οργανισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πείσει για το δημιουργικό του έργο. Παρά την κρίση και τις οικονομικές αντιξοότητες, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της διευθύντριάς του κ. Βελισσάρη και της άξιας ομάδας συνεργατών που την περιβάλλει, ανέπτυξε τις δραστηριότητές του, πάντα με γνώμονα την ενίσχυση και την προβολή του ελληνικού βιβλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

»Το βιβλίο είναι το πιο ευαίσθητο πολιτιστικό προϊόν και η δυναμική του ελληνικού βιβλίου είναι σημαντική. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αναδείξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Ας πούμε ότι η κρίση έχει και τη θετική της πλευρά: υποχρεώνει τον άνθρωπο να σκεφτεί αναζητώντας λύσεις και το βιβλίο είναι το καταλληλότερο εργαλείο για να βοηθήσει τη σκέψη στις αναζητήσεις της».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Λογοτεχνία