Έντυπη Έκδοση

Σύννεφα στις σχέσεις ΟΤΕ - ΕΕΤΤ για το ADSL

Λίγο καιρό κράτησε η νηνεμία στις σχέσεις του ΟΤΕ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η απόφαση της ρυθμιστικής Αρχής, να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τη δρομολογημένη από τον ΟΤΕ αναβάθμιση των συνδέσεων «γρήγορου Internet», προκαλεί νέα ένταση, η οποία λίγο απέχει από το να οδηγήσει σε πλήρη ρήξη.

Χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως προτίθεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση των συνδέσεων ADSL, με κατάργηση των πακέτων ταχύτητας 8 Mbps και μεταφορά των συνδρομητών -χωρίς καμία χρέωση- στα προγράμματα των 24 Mbps. Ο οργανισμός δηλώνει ότι θα διατηρήσει το χαμηλό πακέτο των 2 Mbps, στο οποίο όμως αναβαθμίζει την ταχύτητα αποστολής δεδομένων σε 512 Kbps από 256 που είναι σήμερα.

Ωστόσο, ο χρόνος αναπροσαρμογής των ταχυτήτων παραμένει άγνωστος, αφού η ΕΕΤΤ αποφάσισε να διενεργήσει δημόσια διαβούλευση, κάτι που όπως λένε στον ΟΤΕ δεν έχει ξανασυμβεί. Στελέχη του οργανισμού επισημαίνουν πως η ρυθμιστική Αρχή θέτει με τη στάση της εμπόδια που στην παρούσα χρονική στιγμή ωφελούν ιδιαιτέρως τον ανταγωνισμό. Σημειώνεται πως η ταχύτητα των 24 Mbps θεωρείται ως ικανοποιητική για τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος και, προφανώς, ο ΟΤΕ επιθυμεί με την κίνηση της αναβάθμισης να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές στο πρόγραμμα Conn-x TV. Από την πλευρά της ΕΕΤΤ απαντούν πως το ισχύον πλαίσιο προβλέπει τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές για ποιο λόγο η Επιτροπή επέλεξε τώρα αυτή τη διαδικασία, ενώ μέχρι πρότινος απλώς ενέκρινε τις ενέργειες αναβάθμισης του ΟΤΕ χωρίς να ζητήσει τα σχόλια των άλλων εταιρειών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο