Έντυπη Έκδοση

Οι αποφάσεις στην Ενωση Δικαστών και η αλήθεια

Ανακριβέστατο χαρακτηρίζει ο αντεισαγγελέας εφετών, σύμβουλος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Π. Στραγάλης δημοσίευμα της «Ε» (6.3.2010) αναφορικά με τα θέματα συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΔΕ στις 3 Μαρτίου 2010.

«Προφανώς η συντάκτρια έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από μέλος του Δ.Σ.», αναφέρει και προσθέτει ότι:

- Δεν αποδοκιμάστηκε η πρόταση του προέδρου της Ενωσης όσον αφορά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά της απόφασης του ΑΔΣ αναφορικά με το θέμα του κ. Ζαγοριανού, αλλά αντίθετα ειπώθηκε ότι οι επικρίσεις «ξέφυγαν από το μέτρο της κριτικής αλλά καλό θα είναι να μη βγει ανακοίνωση στην παρούσα φάση».

- Δεν απορρίφθηκε η πρόταση του προεδρείου για τροποποίηση του Καταστατικού αλλά ύστερα από πρόταση του κ. Αθανασίου αναβλήθηκε η συζήτηση επί της προτάσεως για να ληφθεί σχετική απόφαση από το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές της Ενωσής μας του Μαΐου.

Σχόλιο συντάκτριας: Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι η πρόταση να εκδοθεί ανακοίνωση στήριξης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) για την απόφασή του να μη θέσει σε προσωρινή αργία τον διωκόμενο για κακούργημα Ν. Ζαγοριανό απορρίφθηκε από το Δ.Σ. της ΕΔΕ με ψήφους 8-6. Ελπίζω να μη μου αφαιρεθεί το δικαίωμα να το κρίνω ως αποδοκιμασία του αιτήματος. Εκτός εάν απέρριψαν το αίτημα, επιδοκιμάζοντάς το.

Οσον αφορά τη συζήτηση για την τροποποίηση του Καταστατικού, 11 μέλη δεν συντάχθηκαν με την πρόταση του προεδρείου και 3 μέλη την υποστήριξαν. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Χ. Αθανασίου απέσυρε την πρότασή του και ομοφώνως αναβλήθηκε η συζήτηση για το νέο Δ.Σ. Κατά συνέπεια το δημοσίευμα ήταν απολύτως ακριβές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα