Έντυπη Έκδοση

Δίκη 5 χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό και... βλέπουμε

Αυτή τη φορά ήταν η απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που συμπεριελάμβανε και τις συγκοινωνίες, η αιτία που πήρε νέα ...επτάμηνη αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης του βαρύτατου τραυματισμού της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Η μη δυνατότητα προσέλευσης μαρτύρων αλλά και δικηγόρων έκανε τόσο από πλευράς κατηγορουμένων όσο και πολιτικής αγωγής να ζητήσουν παράταση.

Στην παράταση είχε συμφωνήσει η πολιτική αγωγή από την ώρα που ήταν δεδηλωμένη η πρόθεση από πλευράς ορισμένων κατηγορουμένων να επικαλεστούν την απεργία και σε μια λογική να εξευρεθεί κοντινή ημερομηνία που δεν θα υπήρχε κώλυμα σε κανένα δικηγόρο. Αν και προτάθηκαν έτσι στο προεδρείο οι δύο πρώτες συνεδρίες του Ιουνίου, η πρόταση της εισαγγελέα ήταν για τις... 7 Οκτωβρίου 2010.

Από πλευράς του συζύγου της Αγγελικής, σημειώθηκε ότι, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η Αγγελική θα πρέπει να νοσηλευθεί και το προσεχές φθινόπωρο στο ειδικό ιατρικό κέντρο της Γερμανίας (όπως έγινε και πέρυσι), ζητώντας να οριστεί δικάσιμος στις 3 ή 10 Ιουνίου, όπου λίγο πριν το προεδρείο είχε μάλιστα μεταφέρει άλλη υπόθεση. Υστερα από ημίωρη διακοπή, ανακοινώθηκε ότι τελικά η δίκη ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου.

Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο η δίκη πήγε περίπου 11 μήνες μετά την εκδίκαση -ύστερα από δύο αναβολές- τον Νοέμβριο του 2009 όπου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου έκανε αποδεκτή την ένσταση που υπέβαλαν, περί ακυρότητας του σε βάρος τους κατηγορητηρίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι γιατροί.

Να θυμίσουμε ότι η Αγγελική Χατζηδημητρίου, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ πριν από πέντε χρόνια, είχε τραυματιστεί βαρύτατα από υπάλληλο φύλαξης σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο. Κατηγορούμενοι είναι ο συγκεκριμένος ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, καθώς και τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου του νησιού που με αμέλειές τους -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- οδήγησαν τη δημοσιογράφο να είναι σήμερα παραπληγική με δυνατότητα επικοινωνίας μόνο μέσω ματιών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ