Έντυπη Έκδοση

Αναβίωσε ο θρύλος της Δρακότρυπας

Ο θρύλος του τρομερού δράκου που βγήκε πριν από πολλά χρόνια από τα σπλάχνα της γης για να αρπάξει την πιο όμορφη κοπέλα της Κρυόβρυσης στον Δήμο Λασιώνος στην Ηλεία, αναβίωσε ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το μυθικό θεριό ύστερα από αιώνες επέστρεψε για να αρπάξει αυτή τη φορά τα νερά του ποταμού Βυνίκου.

Πριν από μερικές ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής είδαν έκπληκτοι τα νερά του μικρού παραπόταμου του Πηνειού, που αποτελεί και το φυσικό όριο της Ηλείας με την Αχαΐα, να χάνονται μυστηριωδώς μέσα σε μια μεγάλη τρύπα στο έδαφος και να εμφανίζονται περίπου πεντακόσια μέτρα μετά.

«Η κοίτη σε σημαντικό μέρος στέρεψε και τα νερά του μικρού ποταμού άρχισαν να μπαίνουν σε μια μεγάλη τρύπα που άνοιξε στο έδαφος και να βγαίνουν ξανά από μια τρύπα σε απόσταση περίπου 500 μέτρων. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει την περιέργεια των κατοίκων της Κρυόβρυσης και φυσικά έχουμε καλέσει ειδικούς να μας δώσουν μια εξήγηση», λέει στην «Ε» ο δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης και προσθέτει:

«Εκτός της επιστημονικής εξήγησης, το φαινόμενο συνδέεται και με τον θρύλο της Δρακότρυπας. Μιας πελώριας τρύπας, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, μέσα στην οποία χάνονται ξανά τα νερά του ποταμού για να εμφανιστούν έπειτα από δεκάδες χιλιόμετρα. Από εκεί, όπως λένε οι θρύλοι και οι γέροντες της περιοχής, βγήκε ο δράκος και άρπαξε την πιο όμορφη κοπέλα της Κρυόβρυσης αναγκάζοντας τους χωρικούς να μεταφέρουν το χωριό τους πιο ψηλά... Κάποιοι σήμερα λένε ότι ο δράκος επέστρεψε για να αρπάξει τα νερά του ποταμού Βυνίκου...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία