Έντυπη Έκδοση

Αναδιπλώθηκε ο Κ. Τζαβάρας

Η χθεσινή, από βήματος Βουλής, αναδίπλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στις καταγγελίες του για την κυβέρνηση, ότι «αποφυλακίζει φίλους της εμπόρους ναρκωτικών», εκτόνωσε την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Επανατοποθετώντας το ζήτημα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιλογή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη (ψηφίστηκε χθες), ο Χ. Καστανίδης αναφέρθηκε σε «βαρύτατο ατόπημα», «πολιτικά αήθη» και «ποινικώς κολάσιμη πράξη» επιδιώκοντας προφανώς την ευθεία εξήγηση του Κ. Τζαβάρα.

«Διατύπωσα συγκεκριμένες αιτιάσεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος. Καμία προσωπική κατάκριση για τον υπουργό Δικαιοσύνης», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., αξιοποιώντας παράλληλα το φιλοσοφικό θεώρημα πως «η κομματική φιλία αποτελεί παράγωγο της πολιτικής συμπεριφοράς».

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Τζαβάρας στήριξε τους ισχυρισμούς του παρουσιάζοντας προχθές Προεδρικό Διάταγμα για την απονομή χάριτος σε περιπτώσεις που σχετίζονται με χρήση και εμπορία ναρκωτικών. Ο Χ. Καστανίδης ανέστρεψε στη συνέχεια τις καταγγελίες υποστηρίζοντας πως υπέγραψε το Π.Δ. μετά την ομόφωνη εισήγηση του Συμβουλίου Χαρίτων (του οποίου προήδρευε ο εισαγγελέας Αθ. Ανδρεουλάκος). Καταλογίζοντας παράλληλα «ύποπτες επιδιώξεις», προειδοποίησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. πως θα ζητήσει την ποινική δίωξή του, εάν δεν ανακαλέσει.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχτηκε τις εξηγήσεις του Κ. Τζαβάρα, κάλεσε εκ νέου τον προκάτοχό του Ν. Δένδια, αλλά και τον Αθ. Ανδρεουλάκο σε δημόσια τοποθέτηση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία