Έντυπη Έκδοση

Ο Σηφουνάκης στέλνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ο.Α. και Aegean

Την προσοχή του υπουργείου Υποδομών προκάλεσαν οι τελευταίες κινήσεις της Aegean και της Olympic Air και στέλνει το θέμα στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημ. Κυριτσάκη, ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης ζητεί την παρέμβαση του οργάνου ώστε «έως ότου και εάν εγκριθεί η σχεδιαζόμενη συγχώνευση, οι δύο εταιρείες να λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς συντονισμό των δραστηριοτήτων τους...». Οπως φαίνεται, το υπουργείο διαβλέπει ενέργειες εναρμονισμένης πρακτικής, πριν μάλιστα πραγματοποιηθεί ο... γάμος της Aegean με την Olympic Air. Σημειώνεται πως οι εταιρείες έχουν ήδη ζητήσει την έγκριση της μεταξύ τους συγχώνευσης από τα ευρωπαϊκά όργανα και εκτιμούν πως η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα ξεκινήσει δραστηριότητες είτε στο τέλος του έτους είτε εντός του πρώτου τριμήνου του 2011.

Η παρέμβαση του υπουργείου πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της Aegean να αναστείλει τις πτήσεις στις γραμμές Αθήνα-Λήμνος και Αθήνα-Κεφαλονιά, ενώ η εταιρεία προχωρά σε αναδιάταξη και του προγράμματος των πτήσεων στα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα, το σύστημα κρατήσεων της Aegean αναφέρει πως από τις 27 Μαρτίου -τελευταία ημέρα ισχύος του χειμερινού προγράμματος- σταματούν οι πτήσεις προς Σόφια και Βουκουρέστι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανάλογες κινήσεις προχωρά και η Olympic Air και, όπως όλα δείχνουν, οι δύο εταιρείες προετοιμάζουν το έδαφος για την «επόμενη ημέρα» της συγχώνευσής τους. Στελέχη της Aegean που ρωτήθηκαν σχετικά χθες το μεσημέρι σημείωσαν ότι η απόφαση για τη διακοπή δρομολογίων βασίζεται σε εμπορικά κριτήρια, όπως η πληρότητα θέσεων, η οποία προφανώς ήταν χαμηλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιτροπή Ανταγωνισμού
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων