Έντυπη Έκδοση

Εξαιρούνται οι εφημερίες από το «ψαλίδι» του 10%

Κατάπαυση πυρός μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών αναμένεται να επιφέρει η εξαίρεση από την παρακράτηση του 10% των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών και των υπερωριών του νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου στη Βουλή, γνωστοποίησε ότι η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.

«Ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι η εφημερία είναι κρίσιμη για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου και αποτελεί υποχρεωτική εργασία για τους γιατρούς, συμφωνήσαμε με το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί το 10% που έχει οριστεί για τις άλλες πιστώσεις», διευκρίνισε η υπουργός.

Παράλληλα, το κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι την προηγούμενη Δευτέρα υπεγράφησαν από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη τα 36 εκατομμύρια των εφημεριών του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ δήλωσε ότι θα εκταμιευθούν και κονδύλια που αφορούν προηγούμενους μήνες του 2009.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας