Έντυπη Έκδοση

Η ΔΕΗ ΞΑΝΑΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Πάρκο... συσκότισης

Το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, συνολικής έκτασης 1.150 στρεμμ., βρίσκεται -στην κυριολεξία- στο σκοτάδι, αφού η ΔΕΗ διέκοψε χθες την ηλεκτροδότηση, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ανάσα για όλο το λεκανοπέδιο το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» αλλά η ΔΕΗ επιβάλλει... σκότος! Ανάσα για όλο το λεκανοπέδιο το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» αλλά η ΔΕΗ επιβάλλει... σκότος! «Τον Ιανουάριο είχε κόψει και πάλι το ρεύμα για μία εβδομάδα. Κάθε φορά απευθυνόμαστε στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και μόνο ύστερα από δική της παρέμβαση έχουμε και πάλι ρεύμα» λέει στην «Ε» ο Σταύρος Μηλιώνης, αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του πάρκου. Τονίζει δε ότι «είναι ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο να κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα σ' ένα πάρκο, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά κάτοικοι από όλο το λεκανοπέδιο».

Η υπουργός Περιβάλλοντος έχει εγκρίνει σχετικό κονδύλι 800.000 ευρώ για το 2010 τόσο για την εξόφληση των μέχρι τώρα χρεών του πάρκου όσο και για τη συντήρησή του. Ωστόσο «εκκρεμεί η εκταμίευση του ποσού από το υπουργείο Οικονομικών, αφού ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έχει ακόμα υπογράψει. Μέχρι τότε δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ, που είναι 20.000 ευρώ, ούτε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, στους οποίους ήδη τους χρωστάμε δεδουλευμένα» μας λέει ο κ. Μηλιώνης.

Να σημειωθεί ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης είναι το κερασάκι στην τούρτα στο γενικότερο χάος που επικρατεί στο πάρκο, αφού από τότε που δημιουργήθηκε -με στόχο να προσφέρει ανάσα ζωής στους κατοίκους των όμορων δήμων αλλά και τους κατοίκους όλης της Αττικής -έχει αφεθεί στη μοίρα του: «Τι νόημα έχει να υπάρχει Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης του πάρκου, όταν δεν χρηματοδοτείται από το υπουργείο από το οποίο εποπτεύεται; Επί Ν.Δ. ο υπουργός τού τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς είχε δεσμευτεί να δώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ για το πάρκο 700.000 ευρώ, ποσό που ακόμα περιμένουμε» τονίζει ο κ. Μηλιώνης.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης του πάρκου κάνει ό,τι μπορεί: σε πρώτη φάση δημιουργηθήκε και λειτουργεί από χθες ιστοσελίδα του πάρκου στην ηλεκτρονιή διέυθυνση: www.parkotritsi.gr, με τη βοήθεια βεβαίως εθελοντών, αφού χρήματα δεν υπάρχουν.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Περιβάλλον & οικολογία