Ηλεκτρονική Έκδοση

Απελευθέρωση για 214 Ισλαμιστές στη Λιβύη

Ανάμεσα στους 214 απελευθερωθέντες από την κυβέρνηση της Λιβύης περιλαμβάνονται τα τρία ηγετικά στελέχη της «Ισλαμικής Οργάνωσης Λίβυων Μαχητών», σύμφωνα με δήλωση του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σείφ Αλ Ισλάμ.

Το ίδρυμα Καντάφι, το οποίο διαχειρίζεται ο γιος του Σείφ Αλ Ισλάμ, ανακοίνωσε ότι οι ισλαμιστές κρατούμενοι στις λυβικές φυλακές, μέλη διαφορετικών οργανώσεων, έχουν διακόψει πλέον κάθε επαφή και σχέση με την οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

"Με την απελευθέρωση τους ολοκληρώνεται ο κύκλος διαλόγου και συμφιλίωσης" από την πλευρά της ηγεσίας της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος.

Συνολικά, από το 2007, όταν ξεκίνησε ο κύκλος αυτός του διαλόγου, έχουν απελευθερωθεί 705 ισλαμιστές, ενώ παραμένουν φυλακισμένοι άλλοι 409. Επίσης, 203 αναμένεται ότι θα αφεθούν ελεύθεροι προσεχώς.

Οι ισλαμιστικές αυτές οργανώσεις είχαν, στο παρελθόν, δηλώσει ότι θα κάνουν τα πάντα για να εναντιωθούν στο καθεστώς του Καντάφι και κατόπιν είχαν ανακοινώσει την σύνδεση των δικών τους οργανώσεων με την Αλ Κάιντα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λιβύη
Διεθνής τρομοκρατία