Έντυπη Έκδοση

«Πυρ» από 3.000 πυροσβέστες

Στους δρόμους κατέβηκαν για ακόμη μία φορά χθες οι πυροσβέστες, για να «στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η 29η Ιανουαρίου δεν ήταν μια αγωνιστική αναλαμπή, αλλά έναυσμα αποφασιστικότητας για τη διεκδίκηση όλων όσων τους χρωστάνε και τους αξίζουν».

Περίπου 3.000 ένστολοι πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από την Ομόνοια και ολοκληρώθηκε στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη, με δύο ενδιάμεσες στάσεις: μία στο υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα, και μία στη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους των κομμάτων.

Κρατώντας πανό με συνθήματα κατά των κυβερνητικών μέτρων -όπως «ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες για τους πυροσβέστες», «η κοινωνία μάς στηρίζει, η πολιτεία μάς τσακίζει», «φτάνει πια ο εμπαιγμός, στον πυροσβέστη σεβασμός»- οι πυροσβέστες ζήτησαν «να δοθεί τώρα λύση στα προβλήματά τους».

Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, που κάνουν λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα» και επισημαίνουν ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τους γυρνούν πολλά χρόνια πίσω, ζητούν: να γίνουν άμεσες προσλήψεις, εν όψει και της έναρξης αντιπυρικής περιόδου, για να καλυφθούν τα οργανικά κενά που μεγαλώνουν με το πέρασμα των χρόνων, να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια, να σταματήσει η οικονομική και κοινωνική τους εξόντωση, να αναγνωριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να αναβαθμιστεί η υγειονομική τους περίθαλψη. Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη