Έντυπη Έκδοση

Ο πλούτος γελάει

Ο νοσηρός εγκέφαλος που σιτίζεται στο Πρυτανείο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η πλειονότητα των συνταξιούχων τα έχουν πληρώσει επί χρόνια ως κρατήσεις τα λεφτά που παίρνουν για συντάξεις.

Δεν τους τα χάρισε κανείς και δεν τα χρωστάνε σε κανέναν. Ούτε χρωστάνε σε κανέναν να καταθέσουν το κομπόδεμα, που έκαναν στα χρόνια της δουλειάς, για δύσκολα χρόνια, για το οποίο φορολογήθηκαν κιόλας.

Τα τρωκτικά του Δημοσίου θα υπηρετούσαν το κοινό ταμείο και το συμφέρον του λαού αν αντί να καταδιώκουν θρασύδειλα τους φορολογούμενους, που φαίνονται, άρχιζαν να υποχρεώνουν τους αφανείς φοροδιαφεύγοντες να πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα κοινά.

Με 10-20 διαφημιζόμενους γιατρούς (του Κολωνακίου κιόλας, για να λαϊκίζουμε με τα αντανακλαστικά του Αιγάλεω, λες και οι γιατροί του Αιγάλεω κόβουν όλοι αποδείξεις), που έπιασε η εφορία και με τις περιστασιακές εφόδους του ΣΔΟΕ σε άλλους 500 επαγγελματίες, απλώς ικανοποιείται ο όχλος στο Κολοσσαίο. Δεν λύνεται το πρόβλημα.

Το πρόβλημα λύνεται με τη νομοθετική υποχρέωση, αυτών που δεν δηλώνουν περιουσία και εισοδήματα, να τα δηλώσουν. Χωρίς προσδιορισμούς, τερτίπια και εξυπνάδες. Αυτά είναι τα έσοδα που λείπουν από το δημόσιο ταμείο. Απ' αυτά πάσχει ο προϋπολογισμός. Από τη φοροδιαφυγή. Την οποία δεν θα πιάσει το κράτος με τα τεκμήρια των 25.000 και των 80.000 ευρώ. Ούτε με τις οικονομίες των συνταξιούχων.

Αλλά, τι να περιμένει κανείς όταν καθαρτήριοι του συστήματος είναι άνθρωποι και μηχανισμοί που έχουν εργαστεί μόνο γι' αυτό το σύστημα. Σαρξ εκ της σαρκός του. Αδαείς περί την ευαισθησία και την αγορά. Εξ ου και το έκτρωμα του 8% στην παρακράτηση φόρου των ελεύθερων επαγγελματιών, που βάζει τον επαγγελματία να πληρώνει τον φόρο του επιχειρηματία!!

Πονηρή σύλληψη για να γεμίσει γρήγορα τα ταμεία του τιναγμένου από προηγούμενους εξυπνάκηδες κράτους. Αλλά κουτή, γιατί αδειάζει την αγορά από χρήμα και επαγγελματίες. Δηλαδή, νεκρώνει και τον κόσμο και τα έσοδα του κράτους.

Κάποιος να τους μαζέψει.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η o γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 10 έτη)
Δεν πρόκειται κανείς να τους μαζέψει. Αυτοί που θα τους μάζευαν είναι της ίδιας συνομοταξίας. Είναι τόσο αλαζόνες που δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν τον αυτοσεβασμό τους. Βγαίνει ολόκληρος κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει ότι ο Τσίπρας ήταν στην Κυβέρνηση του 1989. Και δεν σκέφτεται ότι αυτοαπαξιώνεται. Ότι εμφανίζεται επιπόλαιος. Και δεν τό 'πε έτσι απλά γιά να υπάρχει η δικαιολογία της παραδρομής του προφορικού λόγου. Αναρωτήθηκε: "Είχε τότε την ηλικία;" Δηλαδή προβληματίστηκε κι όμως συνέχισε. Τώρα είναι αυτός ο άνθρωπος υπουργός; Γιατί μας το κάνουν αυτό; Ανεξάρτητα από το τι είμαστε εμείς, τους άρχοντές μας τους θέλουμε άψογους. Κι αισθανόμαστε ανασφαλείς με τέτοιους εκπρόσωπους. Όταν γιά κάποιο πρόσκαιρο όφελος λέει κάτι που αποδεικνύεται αμέσως εξωφρενικό, γιατί να τον πιστέψω όταν θα πει κάτι που δεν θα αποδεικνύεται αμέσως, αλλά θα πρέπει να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του;.
Αυτή η περίπτωση, είναι το ίδιο σοβαρή με την ατάκα Χρυσοχοϊδη στη Βουλή, πού 'πε Μουσουλμάνο τον Ομπάμα. Ο Χρυσοχοίδης όμως έχει μιά πορεία πίσω του και δεν θα κριθεί απ' αυτό. Ενώ ο Πεταλωτής τώρα κτίζει την πολιτική εικόνα του.
2 Ο/Η LCK έγραψε: (πριν 10 έτη)
To prwtapriliatiko psema tns kubervnsns:
Aplws diabaste opoiadnpote apo tis snmerives e3aggellies....
3 Ο/Η Κώστας έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ας μας κάνει την πρότασή του ο Αρθρογράφος, εκτός αν την έγραψε και δεν την κατάλαβα.-
Καλό Πάσχα
4 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 10 έτη)
Προς Κώστα:
Γράφει ο "καιρός"
"Τα τρωκτικά του Δημοσίου θα υπηρετούσαν το κοινό ταμείο και το συμφέρον του λαού αν αντί να καταδιώκουν θρασύδειλα τους φορολογούμενους, που φαίνονται, άρχιζαν να υποχρεώνουν τους αφανείς φοροδιαφεύγοντες να πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα κοινά
Το πρόβλημα λύνεται με τη νομοθετική υποχρέωση, αυτών που δεν δηλώνουν περιουσία και εισοδήματα, να τα δηλώσουν. Χωρίς προσδιορισμούς, τερτίπια και εξυπνάδες. "
Αυτή είναι η πρόταση που ζητάς. Που υπάρχει δυσκολία; Το σημερινό είναι από τα πιό σαφή κείμενα, με καθαρές προτάσεις, αν κι επαναλαμβάνω την άποψη μου ότι οι αρθρογράφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προτάσεις. Η κύρια δουλειά τους είναι να εντοπίζουν τα κακώς κείμενα. Προτάσεις πρέπει να κάνουν τα κόμματα και πράξεις οι Κυβερνήσεις. Καλές γιορτές.
5 Ο/Η απροσάρμοστος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Έχω μιά αφελή απορία. Αν τα εκατομμύρια των ιθαγενών που χρωστάνε στις τράπεζες σταματούσαν να πληρώνουν τις δόσεις τι θα γινόταν?
Καλές οι αναλύσεις και τα θλιβερά συμπεράσματα, αλλά αντίσταση χρειάζεται,ταρακούνημα,σεισμός,αλλιώς ΔΕΝ καταλαβαίνουν
Ακούω στις ειδήσεις για μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων στις εθνικές...
Δεν υπάρχει ελπίδα,στο κάτω κάτω είσαι η κοινωνία που δημιούργείς με τη συμπεριφορά σου,και μετά τη ...λοιδωρείς.
6 Ο/Η ο καιρος έγραψε: (πριν 10 έτη)
γιαλε σ ευχαριστω,που απαντησες για μενα

απροσαρμοστε συμφωνω απολυτως
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πέμπτη πέννα