Έντυπη Έκδοση

Μπουτάρης: Στην παραλιακή ο ανδριάντας Καραμανλή

Να μην τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον άξονα της Αριστοτέλους (ανάμεσα στο «Ολύμπιον» και το «Ηλέκτρα Παλάς»), αλλά στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο «Μακεδονία Παλάς», προτείνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης με επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

Στην επιστολή επικρίνουν τη «γαλάζια» πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ότι επιχειρεί τη χωροθέτηση του ανδριάντα στο συγκεκριμένο σημείο για να φορτίσει ιδεολογικά και να εκμεταλλευτεί κομματικά μια πράξη τιμής και μνήμης. Σημειώνουν ότι η πλατεία Αριστοτέλους συνδέεται με πολιτικές συγκεντρώσεις όλων των παρατάξεων και τονίζουν πως η νέα παραλία ταιριάζει διότι είναι έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Για την τοποθέτηση του ανδριάντα στον άξονα της Αριστοτέλους υπάρχει κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση