Έντυπη Έκδοση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Τους λείπουν 210 εκατ. ευρώ

Λύση στον γόρδιο δεσμό αναζητήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών Δημ. Ρέππα και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Οι εταιρείες της κρατικής Ολυμπιακής έχουν περάσει και τυπικά στην Ιστορία από το τέλος του 2009, με τα περιουσιακά τους στοιχεία να ακολουθούν τον δρόμο της εκκαθάρισης, ωστόσο ώς και σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στο προσωπικό.

Υπολογίζεται ότι μόνο για τις αποζημιώσεις και σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου που είχε ψηφιστεί επί των ημερών της κυβέρνησης της Ν.Δ., το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει στο προσωπικό 260 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους φέρεται να έχει διαθέσιμο σήμερα μόνο ένα τμήμα, το οποίο δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 210 εκατ. εξετάζονται διάφορες λύσεις, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει κάτι οριστικό.

Σε γρίφο εξελίσσεται και η μηνιαία ενίσχυση των 500 ευρώ, που προβλέπεται πως θα λάβουν όσοι εργαζόμενοι μεταταγούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου με χαμηλότερες μισθολογικές κλίμακες. Για το θέμα δεν υπήρξε απόφαση κατά τη χθεσινή σύσκεψη, αλλά εξετάζεται να καταβληθεί σε όσους το δικαιούνται με τη μορφή επιδόματος και όχι ως τμήμα του βασικού μισθού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων