Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτύρονται για το δάνειο της Σχολής Τυφλών

Σε δανεισμό, ίσο με το ποσόν της τακτικής επιχορήγησής της, 1,3 εκατ. ευρώ, προχωράει εν μέσω αντιδράσεων η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Το ίδρυμα χρωστάει 700.000 ευρώ σε μισθούς των 55 εργαζομένων για Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, δώρο του Πάσχα και ένσημα ΙΚΑ, και έτσι δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα.

Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας το φθινόπωρο, την οποία διέκοψαν έπειτα από συνάντησή τους με την υφυπουργό Υγείας, Φώφη Γεννηματά. Η τελευταία είχε υποσχεθεί ότι θα δοθεί λύση στα προβλήματα της Σχολής Τυφλών, αλλά λύση δεν υπήρξε.

Το Δ.Σ., με τον νέο του πρόεδρο, Βασίλη Τουλίκα, αποφάσισε να προσφύγει σε δανεισμό ποσού ίσου με την επιχορήγηση. Η απόφαση ελήφθη χθες από το 9μελές διοικητικό συμβούλιο με 4 ψήφους υπέρ, επειδή απουσίαζαν δύο μέλη.

Στη λήψη της απόφασης με 4 ψήφους, αντιδρούν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, που τη θεωρούν παράνομη. Οπως τονίζουν, από τη στιγμή που το Δ.Σ. της Σχολής Τυφλών είναι 9μελές, η πλειοψηφία είναι οι 5 ψήφοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας