Έντυπη Έκδοση

Στον δρόμο, για το ΕΣΥ της εγκατάλειψης

Η σιωπή ήταν εκκωφαντική χθες το απόγευμα στην Κοζάνη, στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας για τον άδικο θάνατο ενός βρέφους 13 μηνών, λόγω ελλείψεων στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Πάνω από 1.500 άνθρωποι, όχι μόνο από την Κοζάνη αλλά και από τις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, όπου τα νοσοκομεία υπολειτουργούν από τις μεγάλες ελλείψεις, συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Νίκης, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, με δύο συγκεκριμένες απαιτήσεις. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του βρέφους και να έχουν ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία τους.

Ανάμεσά τους ήταν και οι γονείς και συγγενείς του άτυχου βρέφους, που άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς, με το άρρωστο παιδί τους στο αυτοκίνητο, είχαν πάει στο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς το βρέφος εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ομως η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου ήταν κλειστή λόγω έλλειψης γιατρών. Το ίδιο και η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Γυρνούσαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με το άρρωστο παιδί τους στο αυτοκίνητο, αναζητώντας παιδιατρική κλινική.

Κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βέροιας. Αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το παιδί τους. Τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης. Ούτε κι εκεί οι γιατροί μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Τους έστειλαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, αλλά η υγεία του παιδιού είχε ήδη επιβαρυνθεί από την πολύωρη ταλαιπωρία και υπέκυψε.

Ο θάνατος του 13 μηνών βρέφους έφερε με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο τις ελλείψεις στα νοσοκομεία ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας, όπου, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όσες κλινικές δεν έχουν κλείσει, λειτουργούν με έναν ή τρεις γιατρούς.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας απαίτησαν χθες να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να μη χαθούν κι άλλες ζωές λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών. Στο πλευρό τους ήταν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας, που απαίτησαν να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας