Έντυπη Έκδοση

Μήνυσε συνεργείο με παράνομες πινακίδες, βρέθηκε με χειροπέδες

Δεν φοβούνται κανέναν απ' ό,τι φαίνεται οι εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης που έχουν γεμίσει την Ελλάδα παράνομες πινακίδες. Και γιατί να φοβηθούν, αφού όχι μόνο δεν εφαρμόζονται οι εντολές των υπουργών και οι εγκύκλιοι Αρείου Πάγου και ΣτΕ περί ξηλώματος, αλλά συλλαμβάνονται και οι πολίτες που καταγγέλλουν τα περιστατικά παρανομίας.

Μ. Σταυρουλάκης Μ. Σταυρουλάκης Ο Μανόλης Σταυρουλάκης, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια έχασε το παιδί του σε τροχαίο πάνω σε μία από αυτές τις πινακίδες που οι Αρχές αρνούνται να κατεβάσουν, βρέθηκε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ επειδή μήνυσε ένα συνεργείο που άλλαζε αφίσες σε υπαίθριο πάνελ.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, την ώρα που ο κ. Σταυρουλάκης και η σύζυγός του πήγαιναν να αφήσουν λίγα λουλούδια στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο γιος τους. Οπως κατήγγειλε στην «Ε» είδε στην Κηφισίας ένα φορτηγάκι γεμάτο σίδερα και αφίσες και δυο εργάτες να αλλάζουν διαφημιστικό σε μία από τις πινακίδες. Ειδοποίησε την αστυνομία και όταν ήρθε το περιπολικό τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει και αυτός στο Α.Τ. Αμαρουσίου.

Παρ' όλες τις αιτιάσεις του, ότι δεν είναι δικό του προσωπικό θέμα αφού πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία με προβλεπόμενη αυτεπάγγελτη δίωξη (εγκύκλιος 9/Φεβρ. 2010 του Αρείου Πάγου), αναγκάστηκε να πάει. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι αστυνομικοί είχαν μπροστά τους το φορτηγάκι γεμάτο με τις αφίσες και τα σύνεργα.

«Εκεί ο αξιωματικός παρ' όλα τα νομικά επιχειρήματα που του εξέθεσα αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και μου είπε ότι πρέπει να κάνω μήνυση εγώ, όπως και τελικά έκανα. Οταν μετά από λίγο πήγα να φύγω, μου είπαν ότι δεν μπορώ, γιατί οι δύο αλλοδαποί εργάτες (ο ένας μάλιστα με πρόσφατο αποφυλακιστήριο) μου έκαναν μήνυση για ψευδή καταμήνυση, δηλώνοντας ότι απλώς έκαναν "συντήρηση" στην -παράνομη- πινακίδα. Μου πήραν αποτυπώματα, μου πέρασαν χειροπέδες και με πήγαν στη ΓΑΔΑ μαζί με τους άλλους δύο».

Ο Γολγοθάς του κ. Σταυρουλάκη δεν σταμάτησε εκεί. Εκτός από τη διαδικασία των αποτυπωμάτων που επαναλήφθηκε στη ΓΑΔΑ, του ανακοίνωσαν ότι επειδή δεν προλαβαίνουν τον εισαγγελέα υπηρεσίας θα οδηγηθεί πίσω στο Α.Τ. Αμαρουσίου, όπου και θα παραμείνει όλο το Σαββατοκύριακο. Εκτός εάν αποσύρει τη μήνυση ώστε να αποσύρουν και οι άλλοι τη δική τους!

«Ηταν καθαρός εκβιασμός! Τέσσερα χρόνια δίνω μάχη για να φύγουν οι παράνομες πινακίδες από τους δρόμους, ήταν δυνατόν να την αποσύρω»; Αργά το απόγευμα και αφού ενημερώθηκαν για το περιστατικό τα μέλη της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις παράνομες πινακίδες, αλλά και το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Σταυρουλάκης αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως διατάχθηκε και ΕΔΕ για το περιστατικό στην οποία ο κ. Σταυρουλάκης κατέθεσε επί τρεις ώρες καταγγέλλοντας τρομοκρατία από τις εταιρείες των διαφημιστικών πινακίδων με τα αστυνομικά τμήματα να κάνουν τα στραβά μάτια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφήμιση