Έντυπη Έκδοση

Σύλληψη τριών σε δύο ληστείες

Και άπραγοι και με χειροπέδες βρέθηκαν οι επίδοξοι ληστές δύο διαφορετικών τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 10.38 το πρωί, όταν ένας καλοντυμένος μεσήλικας μπήκε στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στη λεωφ. Κηφισίας 340, στη Νέα Ερυθραία. Ο 56χρονος Ελληνας, που αρχικά περίμενε στην ουρά, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του διευθυντή. Εβγαλε πιστόλι και απαίτησε να πέσουν στο πάτωμα υπάλληλοι και πελάτες. Αφησε ένα χαρτόκουτο με ομοίωμα βόμβας, στο γραφείο και φώναξε: «Ανοιξε το χρηματοκιβώτιο γιατί θα χυθεί αίμα. Θα σας τα πάρω όλα, όπως μας τα παίρνετε εσείς συνέχεια».

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος τού απάντησε ότι το χρηματοκιβώτιο έχει χρονοκαθυστέρηση και θα πρέπει να περιμένει. Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε ενισχύσεις. Υστερα από οκτώ λεπτά το χρηματοκιβώτιο άνοιξε. Ο επίδοξος ληστής διαπίστωσε ότι ήταν άδειο και ετοιμάστηκε να φύγει, όταν διαπίστωσε ότι το υποκατάστημα ήταν κυκλωμένο από αστυνομικούς. Οπως αποδείχτηκε, όπλο και βόμβα ήταν ψεύτικα.

...Ατυχοι ήταν και δύο άλλοι επίδοξοι ληστές, οι οποίοι συνελήφθησαν μέσα στο ταξί με το οποίο διέφυγαν, χθες μετά τη 1 το μεσημέρι, λίγο μετά την προσπάθειά τους να ληστέψουν υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στη λεωφ. Βουλιαγμένης 551, στον Αλιμο. Οι δύο ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 47 και 50 χρόνων, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους να σπάσουν με βαριοπούλα τις τζαμαρίες του υποκαταστήματος, όταν διαπίστωσαν ότι διέθετε άθραυστα τζάμια. Μπήκαν σε ένα ταξί και τράπηκαν σε φυγή. Πριν προλάβουν να περάσουν τα φανάρια της Αλίμου, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, που είχαν ειδοποιηθεί από τους υπαλλήλους της Τράπεζας, τους συνέλαβαν. Στη σύλληψη συνέδραμαν και αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Στο ταξί βρέθηκε ένα περίστροφο, ένα υποπολυβόλο και μια βαριοπούλα. Οι αστυνομικοί ερευνούν τη συμμετοχή των δύο συλληφθέντων και σε άλλες ένοπλες ληστείες τραπεζών με βαριοπούλες και εκτιμούν ότι ο ένας από τους δύο εργαζόταν και ως αυτοκινητιστής, δεδομένου ότι δεν είχε δηλωθεί κλοπή για το ταξί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ