Έντυπη Έκδοση

Εφθασαν μέχρι τη Βουλή για το χαράτσι των διοδίων

Ενημερωτικό φάκελο κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή εκπρόσωποι των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι στενάζουν υπό τον... ζυγό των διοδίων.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται κυρίως για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στις Αφίδνες, ο οποίος -όπως επισημαίνουν- επιβαρύνει ώς και κατά 1.000 ευρώ ετησίως τον ετήσιο προϋπολογισμό κάθε εργαζόμενου.

Στο ενημερωτικό τους σημείωμα προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές Αττικής, οι κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καθώς ώς σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει λύση στο πρόβλημά τους.

Σημειώνουν επίσης πως, παρά το γεγονός ότι η περιοχή τους αναπτύχθηκε χάρη στην ύπαρξη της εθνικής οδού, σήμερα η πρόσβαση σε αυτή καθίσταται απαγορευτική εξαιτίας των διοδίων. Υπογραμμίζουν ότι τόσο οι υφιστάμενοι όσο και οι υπό κατασκευή σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Αττικής προκαλούν περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος και κυκλοφοριακά εμφράγματα, ενώ όσοι δεν επιθυμούν να μπουν στον αυτοκινητόδρομο περιορίζονται να χρησιμοποιούν το ακατάλληλο και επικίνδυνο εναλλακτικό οδικό δίκτυο.

«Δυστυχώς η εκτελεστική εξουσία, αντί να είναι συμπαραστάτης στο δίκαιο αγώνα μας, απλά τον παρακολουθεί αμέτοχη μέχρι παρεξηγήσεως, αποποιούμενη τις ευθύνες που της αναλογούν. Εδώ και μήνες αντί για έργα ακούμε μόνο λόγια, αλλά δεν έχουμε δει ούτε ένα αποτέλεσμα» τονίζουν και ζητούν απ' όλους τους αρμόδιους φορείς την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του θέματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια