Έντυπη Έκδοση

Προσπάθειες να «μη γράψει» το έλλειμμα 14,4%

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ των παθών θα συνεχιστεί για τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που διεξάγουν σκληρές διαπραγματεύσεις με την Eurostat σε μία προσπάθεια να αποσοβήσουν έναν μεγάλο κίνδυνο: να «αβγατίσει» ακόμη και κατά 1,5%, δηλαδή στο 14,4% του ΑΕΠ, το ύψος του ελλείμματος του 2009.

Κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν το θέμα επισημαίνουν ότι ακόμη τίποτε δεν έχει λήξει καθώς η ελληνική πλευρά επιθυμεί να επιμερίσει το πρόβλημα σε προηγούμενα έτη (2007 και 2008). Στόχος είναι να μην προκαλέσει πρόσθετο βάρος στην φετινή προσπάθεια.

Δηλαδή, όσο «αβγατίζει» το έλλειμμα του 2009, τόσο περισσότερο πρέπει να προσπαθήσει φέτος η κυβέρνηση, θεσπίζοντας πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Η πρώτη μάχη ολοκληρώθηκε την Μεγάλη Τετάρτη με την επίσημη παράδοση σε κλιμάκιο της Eurostat που ήρθε γι' αυτόν τον λόγο στην έδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ στον Πειραιά (πρώην ΕΣΥΕ) των εξαμηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα.

Ο «πόλεμος» θα κριθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, όταν θα ανακοινωθούν από το κοινοτικό όργανο τα τελικά στοιχεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Στη στήλη
Παρασκήνια