Ηλεκτρονική Έκδοση

Yποβάθμιση της Ελλάδας από Fitch

Υποβάθμισε και πέντε ελληνικές τράπεζες

Τελευταία ενημέρωση:

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας πλέον διαμορφώνεται σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ+. Αργότερα το βράδυ προχώρησε στην υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών.

Πρόκειται για υποβάθμιση κατά δύο βαθμίδες ενώ σημειώνεται ότι το outlook της χώρας παραμένει αρνητικό. Σύμφωνα με την Fitch, η υποβάθμιση πραγματοποιήθηκε διότι "αυξήθηκαν οι προκλήσεις στο δημοσιονομικό πεδίο" τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, σε ασανσέρ έχει μεταβληθεί η διαφορά επιτοκίου (spread) των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά. Το spread του δεκαετούς ομολόγου μεταβάλλεται συνεχώς, με εύρος τις 395 μονάδες έως τις 405 μονάδες.

Σε ανακοίνωση της αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Fitch ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει και πέντε ελληνικές τράπεζες, ως επακόλουθο της υποβάθμισης της χώρας.

Οι τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς υποβαθμίζονται από ΒΒΒ σε ΒΒΒ- ενώ η Αγροτική από ΒΒ+ σε ΒΒΒ-.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η dimitris έγραψε: (πριν 11 έτη)
Αντε και σε www----. Bαλτε ανθρωπους της αγορας στο τιμονι και αφηστε τα πειραματα οι καθηγητες πασων πανεπιστημιων.....Αντε γειααααα!!!!!
2 Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε: (πριν 11 έτη)
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΙ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.
3 Ο/Η Greek Rider έγραψε: (πριν 11 έτη)
Κοιμήθηκα στις 18.00 με την υποβάθμιση της Fitch και ξύπνησα στις 20.00 με τις ειδήσεις στην TV να μιλάνε πάλι για σωτηρία....
4 Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Αν γράψουμε στα κρεατοσφαιρίδια μας όλους αυτους
του οίκους αξιολόγισης τοτε σίγουρα θα είμαστε καλλίτερα για να μην πω καλλιτερότερα,γιατί κατι τέτοιοι σοβαροί οίκοι αξιολογούσαν και κατι τράπεζες στο Αμέρικα λίγο πριν σκάσουν τα κανόνια του ναβαρώνε καί μάλιστα συνέστειναν στους επένδυτές να αγοράσουν για σίγουρη τοποθέτηση .μπρ.....
Οχι βέβαια οτι έχουμε ό,τι καλίτερο αλλά να ,μας τα έχουν μπρίξει με τις αξιολογίσεις τους και τις υποβαθμίσεις καθε τρίς και λίγο.
5 Ο/Η Κακονας Άγγελος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Αντις σχεδίου για έξοδο από τη κρίση μας οδηγούν σε ομαδική σχιζοφρένεια αυτοί που διατείνονταν πως η επάνοδο τους στην Εξουσία θα ήταν η πανάκεια για τα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Η κρίση λοιπόν είναι η διαχρονική δική τους κρίση...η κρίση της πολιτικής τους, της διαχρονικής τους αναξιοπιοστίας και της αγωνιώδους προσπάθειας τους να αρπάξουν πρώτα και να διατηρήσουν μετά την εξουσία με κάθε τίμημα.
Γιατί στην Ελλάδα η πραγματική κρίση είναι αυτή και όχι η οικονομική. Ειναι καθαρά κρίση ΠΑΣΟΚ.....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οίκοι αξιολόγησης